• 瀏覽: 34,846
  • 回覆: 369
  • 追帖: 1
+17
英國智庫經濟和商業研究中心(CEBR)指出,中國2028年將超越美國,成為全球最大的經濟體。由於新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)以及相關的經濟後果翻

哎吔,你叫玻璃心情何以堪呀

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/566 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-12-26 01:02 PM 發表
英國智庫經濟和商業研究中心(CEBR)指出,中國2028年將超越美國,成為全球最大的經濟體。由於新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)以及相關的經濟後果翻

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20180119/15163436855a6191855fc6e.jpg/629XIptmO1VJGOEK5rWNpDt3OZLRsLnJjT7jvY0-470?v=w1280r16_9
手足鐘意聽中國崩潰,共產黨倒台。
依家英國智庫話中共超美,唔駛講就一定係奶共9,死x 家。😤

全世界都要接受由共產主義帶領下既全球最大經濟體,點解會贏到資本主義,自己市場主意

good! 

假新聞!

中國 即缺煤 又少電 !

老百姓 食不起茶葉蛋!

仲千萬人口逃離中國!

中國最幸運有個毛澤東,跟住鄧小平,跟住....,跟住習近平,中國強真係有原因。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-12-26 01:48 PM 發表
中國最幸運有個毛澤東,跟住鄧小平,跟住....,跟住習近平,中國強真係有原因。
我歷史麻麻,後兩者我認同,但毛攪出一個文化大革命,覺得佢就算有功都不能抵過。其他過去領導人都好好。

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-12-26 01:04 PM 發表

一定收咗中共錢,除非唔係

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-12-26 01:04 PM 發表

呢班靠唱大陸經濟  好快崩潰嘅老千比人笑得多
而家改左口潰而不崩
https://www.youtube.com/watch?v= ... channel=有話好說PTSTalk

引用:
原帖由 siupercy 於 2020-12-26 02:12 PM 發表

我歷史麻麻,後兩者我認同,但毛攪出一個文化大革命,覺得佢就算有功都不能抵過。其他過去領導人都好好。
你又諗下,當時國共兩黨,國民黨係美國傀儡,國民黨上台即中國被歐西佔領,無毛澤東無現代中國。

咁就真係飲得杯落

恭喜習主席
恭喜中共又一大喜功

引用:
原帖由 siupercy 於 2020-12-26 02:12 PM 發表

仲有呢,一句人多好辨事,攪到四億變十四億人口。

中國病毒是一大殺着
拖垮全球經濟 中國自然穩占龍頭

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-12-26 02:32 PM 發表

你又諗下,當時國共兩黨,國民黨係美國傀儡,國民黨上台即中國被歐西佔領,無毛澤東無現代中國。
呢樣真,西藏係美國指示下,肯定可以獨立,民國點敢唔聽大佬美國支笛喎。

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]