• 瀏覽: 34,909
  • 回覆: 369
  • 追帖: 1
+17
強國唔需要移民去外國啦

引用:
原帖由 team123456 於 2020-12-26 04:55 PM 發表

得閒真係要了解毛主席,以前成日聽d人講毛主席殺好多中國人,但係又受咁多中國人尊敬,想知固中原因係咩
計殺人黎講,如果係計人口比例,毛澤東應該遠比蔣介石少,亦遠比同期既大國領袖少
後期毛最錯同責任最大,係大躍進時期推動農村既人民公社,文革只算係第二,紅衛兵亦唔係毛講乜就做乜

美國再來一次金融風暴,美元又有可能貶值 3 成!

到事就跟大陸差唔多啦!

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-26 05:06 PM 發表

計殺人黎講,如果係計人口比例,毛澤東應該遠比蔣介石少,亦遠比同期既大國領袖少
後期毛最錯同責任最大,係大躍進時期推動農村既人民公社,文革只算係第二,紅衛兵亦唔係毛講乜就做乜
你知香港一直都唱衰毛澤東多,其實我都唔多睇歷史野覺得過去左就算,多得班仆街漢姦 黃屍 曱甴對自己中國人身份絕對認同之餘仲想了解多d中國歷史

引用:
原帖由 team123456 於 2020-12-26 05:13 PM 發表

你知香港一直都唱衰毛澤東多,其實我都唔多睇歷史野覺得過去左就算,多得班仆街漢姦 黃屍 曱甴對自己中國人身份絕對認同之餘仲想了解多d中國歷史
香港班黃絲好學唔學,老毛做錯果樣佢地就學。
所以點解要讀歷史。

共產黨建政後,就算再多不足,中國起碼似返個正常國家。呢樣就係毛最大既功績。
但係毛後期急於求成,兩次冒進,兩次都出事。

引用:
原帖由 team123456 於 2020-12-26 05:03 PM 發表

陰國智庫收左大陸錢唱好大陸,一定係咁
係咁就好咯,美國10年後就回到解放前?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-26 05:15 PM 發表

香港班黃絲好學唔學,老毛做錯果樣佢地就學。
所以點解要讀歷史。

共產黨建政後,就算再多不足,中國起碼似返個正常國家。呢樣就係毛最大既功績。
但係毛後期急於求成,兩次冒進,兩次都出事。
一點可以肯定,毛主席係中國人心目中肯定功大於過

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-12-26 02:32 PM 發表

你又諗下,當時國共兩黨,國民黨係美國傀儡,國民黨上台即中國被歐西佔領,無毛澤東無現代中國。
有說孫中山一早覺得唔對路, 支持埋中共毛澤東一夥, 兩手準備

引用:
原帖由 team123456 於 2020-12-26 05:21 PM 發表

將來既事難講
好似美國咁,華盛頓都比人清算,都唔知好嬲定好笑,十年前你會唔會想像到D咁既事
當年既人既社會形勢同價值觀都同今日唔一樣,問題係呢個世界蠢人居多,連換位思考都唔識

引用:
原帖由 team123456 於 2020-12-26 05:21 PM 發表

其實都未必, 不過有時做領導人, 係唔係真係要全國人都覺得佢係好人國家才有未來?

我估計不用等到2028年,下年就可以了。美國下年一分為二,傻侵的共和美國,老登的民主美國,再加上互相打起來。

到時9億人可能會有$2000人民幣一個月,對啲窮鬼有乜意思呢

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-12-26 01:04 PM 發表

手足鐘意聽中國崩潰,共產黨倒台。
依家英國智庫話中共超美,唔駛講就一定係奶共9,死x 家。😤
呢排唔見有中國崩潰論嘅帖

中國會否在 2028 年超越美國成為全球最大經濟體並不需要由 CERB 作出分析或預測。中國只需要繼續堅持自己的步伐就可以了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]