• 瀏覽: 14,136
  • 回覆: 131
+2
引用:
原帖由 浪漫星空 於 2020-12-26 02:27 PM 發表
澳洲想跟着美國搞中國,又想賺中國嘅錢,天下邊有咁好嘅事情
澳洲花300億軍費,只為了保護澳洲與中國的貿易航線,不被中國威脅

小心提防台灣省肉製產品

引用:
原帖由 robin09 於 2020-12-26 04:29 PM 發表

澳洲花300億軍費,只為了保護澳洲與中國的貿易航線,不被中國威脅
澳州政權精神分裂

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-12-26 12:54 PM 發表
中澳關係近來屢有摩擦,自2017年起,澳洲立法禁止外國政治獻金,宣稱要阻絕中國滲透;2018年,澳洲成為全球第一個禁止華為參與澳洲5G建設的國家;2020年,澳洲呼籲對中國的新冠病毒起源進行獨立調查,本就搖搖欲墜的中澳關係由此雪上加霜。期間涉及台灣大選的王立強案、劍指新疆政策的再教育營宣傳戰等,更讓情勢一路惡化。

在此脈絡下,中國於同年5月開始了反制策略,身為澳洲最大出口對象,其首先宣布對澳洲大 ...
大內宣

現在民主已完全變質. 人民(絕大多數)無知易受政棍蒙騙, 選出無能甚至騙子出來害慘整個社會. 政棍只會聽命金主騙取利益. 歐洲, 美國, 台灣, 巴西, 澳洲 好例子. 

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-12-26 12:54 PM 發表
中澳關係近來屢有摩擦,自2017年起,澳洲立法禁止外國政治獻金,宣稱要阻絕中國滲透;2018年,澳洲成為全球第一個禁止華為參與澳洲5G建設的國家;2020年,澳洲呼籲對中國的新冠病毒起源進行獨立調查,本就搖搖欲墜的中澳關係由此雪上加霜。期間涉及台灣大選的王立強案、劍指新疆政策的再教育營宣傳戰等,更讓情勢一路惡化。

在此脈絡下,中國於同年5月開始了反制策略,身為澳洲最大出口對象,其首先宣布對澳洲大 ...
中國人愛被法西斯管治, 台灣人愛自由 ,彼此民族性根本完全不同!

唔覺得有尊嚴喎

台灣政治人民早已沒有專嚴

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2020-12-26 02:38 PM 發表
維權蘋論:葡萄酒喝不出尊嚴,乾脆食龍蝦
咁你即係叫呆灣騙子搞死台灣漁業(餘孽)

引用:
原帖由 getmerambo 於 2020-12-26 04:39 PM 發表

中國人愛被法西斯管治, 台灣人愛自由 ,彼此民族性根本完全不同!
台灣人有自由???

引用:
原帖由 暴徒黑衣人 於 2020-12-26 04:49 PM 發表

台灣人有自由???
連中天都容不下,國民黨黨又被充公

菜english係咪諗住靠二百枝紅酒叫袋鼠承認呆蛙獨立?

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-12-26 01:39 PM 發表

又要買屎眼澳洲賣唔出嘅嘢,又要買尾國維修費極貴嘅二手軍備,掏空國庫,佢哋將來都唔知點過。
乜野叫囗囗才囗呢?

一隻美狗都有尊嚴家咩,找主人俾D面俾你啦

引用:
原帖由 A5和牛 於 2020-12-26 02:31 PM 發表
澳洲紅酒又唔貴,二百支值幾錢?
一佰蚊三支
約6千多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]