• 瀏覽: 12,533
  • 回覆: 75
+10
阿根廷12月24日引述消息人士23日稱,阿根廷駐中國大使克雷克勒(Luis María Kreckler)被指洽購中國疫苗方面表現不力,因此被撤換。克雷克勒向《號

角報》確認自己仍在北京,惟該報從另外途徑確認,他已被要求休假。

《號角報》24日稱克雷克勒與阿根庭外交部長索拉(Felipe Solá)一向不和。例如克雷克勒已與國藥就供應數百萬支疫苗達成諒解備忘錄,卻沒向索拉匯報,反而向該國衞生部長貝利斯(Gustavo Beliz)報告。

該報稱克雷克勒在這個時刻、過去數日仍往海南島度假,不過他否認此事。

阿根廷正洽購中國數百萬劑科興疫苗,亦在與國藥集團談判購買1,100萬劑疫苗,料於2021年3月運抵阿根廷。

阿根廷駐華大使因買得少中國疫苗要撤換?黃絲見到會好唔開心㗎

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/566456?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

切換有乜出奇

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-12-25 08:23 PM 發表
切換有乜出奇
係啊,全世界都搶中國疫苗,搶唔到被切換係好平常既事

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-12-25 08:23 PM 發表
切換有乜出奇
對你來說被炒魷是正常!

根本全世界都知,中國疫苗是西界最top,西方唱黑都冇用,身體最誠實!

根本買美國疫苗係俾面派對,連美國人都質疑輝瑞,中國疫苗才是真係救名的!

聽聞南美洲國家之中,某些國家(例如巴西)立場相當之親美。會不會有可能阿根廷表面上買疫苗自用,其實轉手給美國,但被中國悉破呢?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-12-25 08:25 PM 發表

係啊,全世界都搶中國疫苗,搶唔到被切換係好平常既事
仆街黃屍 曱甴最強既地方就係會搵藉口自我安慰

身體最誠實

阿根廷唔買中國疫苗,唔通跟打福克蘭嗰對手買咩🤭

全球勁搶中國疫苗

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-25 08:34 PM 發表
聽聞南美洲國家之中,某些國家(例如巴西)立場相當之親美。會不會有可能阿根廷表面上買疫苗自用,其實轉手給美國,但被中國悉破呢?
唔使咁,到時唔小心運到美國就得

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-25 09:25 PM 發表
回佣問題?
問題?過主啦!

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]