• 瀏覽: 25,448
  • 回覆: 150
+6
唔理邊個做總統都記得中國,好似中國系佢哋嘅阿爸一樣

今時今日全世界極須要中國,歐洲佬已經急到瀨,但拜登必須比面,協議不會有大變動,但可視為美國有份參與

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-12-25 06:23 PM 發表
中美角力白熱化,中歐關係恐現變數。中國歐盟蹉商中的投資協議,原本被指已近水到渠成,但近日卻突然出現變化;不僅傳出談判諸事不順,中國副總理劉鶴的歐洲之行亦傳臨時取消。紐約時報揭事態急轉內幕,美國候任總統

拜登咁快使橫手?係咪發現美國內部矛盾好大鑊呢,要學侵侵轉移視線?

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2837143?r=cpstni
只有創造個共同敵人,矛盾就會消失🤔🤔

肥水不流別人田,有好嘢豈會留俾你歐洲佬,中國人D錢留俾我美國賺!
再者,你中國同歐洲互惠互利,咁我美國咪斯人獨憔悴?
舊肥肉老死都要你到口都要嘔番出嚟!!

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-12-25 06:23 PM 發表
中美角力白熱化,中歐關係恐現變數。中國歐盟蹉商中的投資協議,原本被指已近水到渠成,但近日卻突然出現變化;不僅傳出談判諸事不順,中國副總理劉鶴的歐洲之行亦傳臨時取消。紐約時報揭事態急轉內幕,美國候任總統

拜登咁快使橫手?係咪發現美國內部矛盾好大鑊呢,要學侵侵轉移視線?

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2837143?r=cpstni
又系黃記者飛機文

老尾邊個黨上台都唔會想見中歐合作,老尾是油太集團操控,
毆洲也是油太集團操控,法馬小馬背後就是歐洲油太集團。
嘔尾油太集團是串通好的。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-25 06:29 PM 發表
還覺拜登的是腦筍都未生埋的人 連明明被人做局玩、也不願面對的豬頭
好過D黃屍畜牲好多啦😪

交陀地未

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-12-25 07:34 PM 發表
不意外
因為拜登既戰略重心就係聯歐抗中
如果歐洲同中國傾掂數 互相開放市場
到時美國抗中戰略重心就會受挫
最大鑊係中國向歐洲 而不向美開放
到時我都想睇下D資金會點走

不過 最後通過既機會好高
當疫苗面世後 各國而家就要開始諗點樣振興經濟
靠美國? 美國自己都唔得掂
仲係度玩金融手段 將問題輸出世界
要世界幫佢地埋單

問題只係 可唔可以係默克爾輪值主席任期完前 ...
冇錯!一個特特特大既餅,足以分化呢班歐美白豬。

美國銀紙印出來,歐洲會收嗎?

挑 證明歐豬都系飯桶 今日你吾靠中國帶動你 遲下連屎都有得你食

香討專家又話隊死侵侵 老坑坐正 中囯有好日子過嘅

引用:
原帖由 武山義尚 於 2020-12-25 09:31 PM 發表
美國銀紙印出來,歐洲會收嗎?
唔知,不過中國就狂收。

good good la

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]