• 瀏覽: 5,233
  • 回覆: 75
+2
英國政府網站最新公佈,BNO「5+1」留英計劃容許俗稱「太空人計劃」,即申請人及家庭成員可以不同時時間赴英,各人獲取居留權的時間會因此不一樣,而較遲前往英國的人日後赴英時,需要作進一步申請。向英國爭取有關「太空人計劃」的民主黨劉慧卿指,雖然歡迎有關彈性,但條文不清,她憂慮較遲...

有意移居英國者, 請注意條件, 自己執生啦~

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/local/ ... HBB7FNV424UALOKURI/

「嚮應環保,一係上深圳,一係過大海」
如果兩公婆都係BNO,咪由老婆申請,帶仔女過去囉。日後,老公獨立申請,去家庭團聚,搞掂~

想問下英國居留簽証 幾錢一個人,一次簽証有效期幾內
阿柒又玩 block 人一啲風度都冇

等埋送國籍比有錢人。
香港大把呢d人

引用:
原帖由 ppkokki 於 2020-12-24 03:33 AM 發表
想問下英國居留簽証 幾錢一個人,一次簽証有效期幾內
https://www.gov.uk/guidance/hong ... s-visa-applications

要走就決絕d, 咪賺香港錢去養英國人。

引用:
原帖由 onnam 於 2020-12-24 10:45 AM 發表
要走就決絕d, 咪賺香港錢去養英國人。
聶局長即將要公墓員宣誓表忠, 相信有一批前朝老臣會“被退休”, 往英倫長居~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-12-24 10:51 發表

聶局長即將要公墓員宣誓表忠, 相信有一批前朝老臣會“被退休”, 往英倫長居~
依班前朝遺臣,好多本身當年已經比左BC佢哋,唔少一退休就帶同幾球退休金去進貢英倫。依d根本係英國人抽香港水的陰招。

英國而家比全世界封鎖咁,仲要變種,仲要脫歐,幾百樣問題

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-12-24 03:24 AM 發表
如果兩公婆都係BNO,咪由老婆申請,帶仔女過去囉。日後,老公獨立申請,去家庭團聚,搞掂~
到時有機會
老公個申請批,因係主要收入來源,有貢獻

老婆同子女個申請唔批,因無或好少收入

到時點善後你唸你了

引用:
原帖由 onnam 於 2020-12-24 10:54 AM 發表

依班前朝遺臣,好多本身當年已經比左BC佢哋,唔少一退休就帶同幾球退休金去進貢英倫。依d根本係英國人抽香港水的陰招。
我唔係指當年拎“居英權”, 如777嗰批;三十年前嗰批老散, 無資格拎“居英權”的, 今天已臨退位, 呢批老海鮮跟舊制, 有得咬糧至死架~

好心你, 分析事情唔好平衡時空, 食古不化!!

引用:
原帖由 買大陸股等跳山 於 2020-12-24 11:17 AM 發表

到時有機會
老公個申請批,因係主要收入來源,有貢獻

老婆同子女個申請唔批,因無或好少收入

到時點善後你唸你了
唔係咁計, 主要係申請人要有BNO身份, 及六個月生活費證明就夠;記住, 呢個係走難計劃, 唔係投資移民, 唔睇錢多勝出!!

搞清礎你個mindset, 唔好衝出嚟柒!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-12-24 11:26 發表

我唔係指當年拎“居英權”, 如777嗰批;三十年前嗰批老散, 無資格拎“居英權”的, 今天已臨退位, 呢批老海鮮跟舊制, 有得咬糧至死架~

好心你, 分析事情唔好平衡時空, 食古不化!!
你認知不足,三十年前的老散公務員,低至文書主任,都有機會取得BC.

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-12-24 11:31 AM 發表

唔係咁計, 主要係申請人要有BNO身份, 及六個月生活費證明就夠;記住, 呢個係走難計劃, 唔係投資移民, 唔睇錢多勝出!!

搞清礎你個mindset, 唔好衝出嚟柒!!
到時英國移民官話唔得,你咪慢慢同佢咬,話尼個係走難plan ,問佢點解唔得羅

主題標籤 #劉慧卿
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]