• 瀏覽: 1,864
  • 回覆: 32
+2
在法庭表明會批准黎智英保釋申請後,律政司隨即表示要向終審法院提出上訴,表明會在7日內根據《香港終審法院條例》第35(2)

被加控危害國家安全都可以保釋,有冇搞很錯?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201223/bkn-20201223185809413-1223_00822_001.html

小市民真係唔知究竟係玩緊乜?
匪夷所思

老老實實講吖,黎智英係有好條控罪喺身吖,不過只要控罪當中冇謀殺呢一項嘅話有些法官真係好似覺得冇咩大不了……你話死唔死……

支持律政司上訴到底,唔好俾漢奸黎走佬

今晚都走佬,等你七日?

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2020-12-23 10:02 PM 發表
小市民真係唔知究竟係玩緊乜?
匪夷所思
玩乜?d官玩緊火

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2020-12-23 10:18 PM 發表

玩乜?d官玩緊火
d官係爭在未大聲叫屎代革命……

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2020-12-23 21:57 發表
在法庭表明會批准黎智英保釋申請後,律政司隨即表示要向終審法院提出上訴,表明會在7日內根據《香港終審法院條例》第35(2)

被加控危害國家安全都可以保釋,有冇搞很錯?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201223/bkn-20201223185809413-1223_00822_001.html
佢會唔會七天內走人?

其實國安法關終審法院乜事?國安法係國家層面,終審法院無個係大陸指派,甚至有英國非常任法官,點講都唔應該由佢地介入

甘黎智英現在係保釋已外出定還押中等候緊?

引用:
原帖由 cskch 於 2020-12-23 10:24 PM 發表

佢會唔會七天內走人?
到時著左草咪頼差佬囉

求其篤手指被加控危害國家安全
控方根本無有力證據,辯方又滿足晒國安保釋條件
搵唔到理由唔比保釋.高院法官你估系蘇鄭呢D低級法官咁唔要臉
走鬼到佬咩,幾拾人日夜監視跟出跟入.除非好似古代間屋有秘道.

引用:
原帖由 出入肉肉高潮 於 2020-12-23 10:27 PM 發表
甘黎智英現在係保釋已外出定還押中等候緊?
應該返左屋企啦~

林鄭快啲炒左呢啲明顯錯到離晒譜的黃法官啦.

燙手山芋,高院都判左,終審法院更系唔接啦,
同美國大選舞弊案一樣,唔接唔駛判

主題標籤 #律政司
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]