• 瀏覽: 4,191
  • 回覆: 50
引用:
原帖由 街頭唔真實 於 2020-12-23 04:03 PM 發表
公民黨鄭達鴻退出公民黨,如果再聯繫到早前退出的陳淑莊、伍月蘭等人,以及大量聲稱「退出政壇」的成員,公民黨顯然已進入不可逆轉的衰亡期。表面原因或許是國安法出台以及參選立法會被DQ事件,但深層原因在於,公民黨找不到自身存在的清晰定位,長期被極端勢力牽着走,越走越極端,當發現前無去路時,要轉身已經來不及。其今日之狀況,實際上早在四年前該黨的《十年宣言》裏埋下伏筆。公民黨之衰敗,並非偶然,甚至可以說是一個 ...
實則各懷鬼胎,
自私自利,
你衝我鬆,
有得分就撲埋嚟,
冇得分就死撚開!

引用:
原帖由 明日笨拙的寶寶 於 2020-12-23 04:11 PM 發表

實則各懷鬼胎,
自私自利,
你衝我鬆,
有得分就撲埋嚟,
冇得分就死撚開!
「議會攬炒」本已損民利益、與民為敵,為撐「議會攬炒」而辭職,將政治私利凌駕公眾利益,更加是非不分,辜負選民期望

引用:
原帖由 街頭唔真實 於 2020-12-23 04:14 PM 發表

公民黨配合外部勢力亂港打頭陣,呢個系傳統泛民嘅悲哀。
公民黨,搞亂香港嘅第一大黨。

引用:
原帖由 街頭唔真實 於 2020-12-23 04:03 PM 發表
公民黨鄭達鴻退出公民黨,如果再聯繫到早前退出的陳淑莊、伍月蘭等人,以及大量聲稱「退出政壇」的成員,公民黨顯然已進入不可逆轉的衰亡期。表面原因或許是國安法出台以及參選立法會被DQ事件,但深層原因在於,公民黨找不到自身存在的清晰定位,長期被極端勢力牽着走,越走越極端,當發現前無去路時,要轉身已經來不及。其今日之狀況,實際上早在四年前該黨的《十年宣言》裏埋下伏筆。公民黨之衰敗,並非偶然,甚至可以說是一個 ...
要徹底搞清楚呢幫人嘅政治企圖系乜,唔得讓佢哋繼續喺香港嘅政治舞台上繼續惹系生非。

請未醒的香港人看清楚這群過氣議員!煽動你去暴亂,自己全身而退!

引用:
原帖由 街頭唔真實 於 2020-12-23 04:14 PM 發表

公民黨配合外部勢力亂港打頭陣,呢個系傳統泛民嘅悲哀。
亂港之曱甴黨,存在對港有害無益。

你班狀棍只識散播仇恨鼓吹暴力,掠水食人饅食到個個肚滿腸肥。

引用:
原帖由 恆久- 於 2020-12-23 04:22 PM 發表

公民黨,搞亂香港嘅第一大黨。
公文黨退嘅快,香港就有好世界,大家一起勤力!加油

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]