• 瀏覽: 11,312
  • 回覆: 92
引用:
壹傳媒創辦人黎智英先後被控欺詐罪,以及《港區國安法》中的「勾結外國或者境外勢力危害國家安全罪」,兩度申請保釋被拒,他今早再向高等法院申請保釋,由國安法指定法官李運騰處理

71歲的黎智英與壹傳媒董事周達權及行政總監黃偉強,同被控於2016年至今年向科技園公司隱瞞,把將軍澳工業邨的壹傳媒大樓分租予力高顧問有限公司。

黎智英另外被控於今年7月1日至12月1日期間,在香港請求外國或境外機構、組織、人員實施對香港特別行政區或者中華人民共和國進行制裁、封鎖或者採取其他敵對行動
黎生,赤柱入面好食好住,做冬每人有多一隻雞蛋,聖誕亦有大餐食,為乜要申請保釋呀?
萬一你都流亡,政府凍結毒果銀行戶口,幾千人冇糧支,點過年呀?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1566744-20201223.htm

引用:
原帖由 Peter_H 於 23-12-2020 11:50 AM 發表
大陸有荔枝英,羌帝有慢慢蕉 老美新司法部長正是當時誇國處理慢慢蕉案果班人 
如果互相殺左手上個人質,但其實兩個都係香港人,美國咪好著數?
唔得!一定要捉隻鬼佬祭旗

好玩了

死路一條,呀爺又搞掂一件

押上庭,即係又要俾鐵鍊綁住出黎遊街

「人稱「王婆婆」的王鳳瑤,早上9時許到高院外的囚車出入位置,稱要聲援黎智英,警方勸籲她離開不果後,最終由數名女警將她枱離」

阿婆又浦頭

漢奸黎今次瀨x了

引用:
原帖由 Ablaze88 於 2020-12-23 01:45 PM 發表
押上庭,即係又要俾鐵鍊綁住出黎遊街
此人極度危險

要加多條鐵鏈鎖頸拖住行

幾時有結果知俾唔俾佢保釋啫。

赤柱是修練好地方,法輪常轉

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-12-23 02:10 PM 發表
幾時有結果知俾唔俾佢保釋啫。
下午四點前應該有派彩潛逃風險太高應該唔批

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-12-23 13:47 發表
「人稱「王婆婆」的王鳳瑤,早上9時許到高院外的囚車出入位置,稱要聲援黎智英,警方勸籲她離開不果後,最終由數名女警將她枱離」

阿婆又浦頭
泥賤你D風流債唔好搞到去法庭吖,D你~~~

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-12-23 02:19 PM 發表

下午四點前應該有派彩潛逃風險太高應該唔批
我就係驚佢批,就算佢潛逃唔到都唔應該俾佢保釋,佢做太多衰嘢,由而家開始應坐一世。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-12-23 02:33 PM 發表

我就係驚佢批,就算佢潛逃唔到都唔應該俾佢保釋,佢做太多衰嘢,由而家開始應坐一世。
佢而家已經升級為香港恐怖份子首領
如果咁都批單保,明天方向報一定插爆法官

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]