• 瀏覽: 1,037,659
  • 回覆: 41
  • 追帖: 219
+936
引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-1-8 04:46 PM 發表

個人反而冇咁樂觀,美國只係衰咗喺所謂民主手上,今次選咗一個乖乎常理嘅總統出嚟,對美國傷害大,但未致命,唔好睇少美國自我修復能力,經此一役必然會設限造王,國策亦因一黨獨大而能夠長遠規劃,再者,老美影響力仍在,爛船尚有三斤釘,世界各國未敢倒戈,只要中國稍有閃失,難保老美可以挾眾再上,中國不能輕敵,相信亦不會輕敵。
鵝城居民已經蠢蠢欲動了,只要咱們穩住腳步,堅實地向前行,天秤慢慢也會倒向咱們的。

引用:
原帖由 tigerg 於 2021-1-9 02:42 PM 發表

未看的冇緣了,已被封。真野不可留太久
有幸已拜讀,可惜無cap底

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-9 03:28 PM 發表

簡單分享下
我真不才寫不出詳細內容也,只能很蓋括一述:很似宮闈戲,尤似先皇駕崩,皇子互爭的戲份+暗戰的橋段,佩落茜,pence,愛茲華德及Hawley為主要人物,背後的集團借這幫人如何坑死川建國同志,其中我認為Pence真是超級無間道。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-1-10 09:15 AM 發表

一個 100公升凍櫃大約有半個雙門雪櫃咁大,零下 40度急凍的肉類保鮮效果更好,而且急凍若干小時後寄生蟲都瓜得,所以刺身類食材要零下 38度急凍幾日。買個凍櫃唔算好貴,但一來要有地方放置,二來耗電量大,你唔肉痛電費就冇問題。
前排D十九全煤又話邊D藍店凍肉舖賣咩千年肉。人地內行人一句KO全煤~電費貴過D肉,作得出果個都on居居。

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-1-10 09:36 AM 發表

他一直是我的偶像,甚于好多明星
做人做到區甘,人生也無憾
11992950 11992951 11992952 11992953 11992954 11992955
身後不留一點長物
百姓十里長街淚洒

總理
今天山河無恙人民安好
沒有你的付出今天局面不會得來
相信你可九泉含笑永佑中華

不覺已四十五載,雖九死其猶未悔

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-1-10 02:05 PM 發表

在下意思是出隻藥如幸福傷風素,食兩粒可以攪掂新冠,但相信要一段<時間>了。。。
其實感冒葯也是安慰劑之類,感冒痊俞是靠自身免疫力。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-11 07:03 AM 發表

美國肺炎同自然界自生的流感不一樣,自然界流感病毒係會尋求和宿主共同生存,所以每次變形都會變得愈來愈無殺傷力。但美國肺炎卻不同,是不是愈變愈演愈烈暫時還是個迷,但英國病毒已証明變得傳播力強但殺傷力不減。而且不同變種有傾向不同年齡層,殺傷力亦針對這些群組改變。
這是美國肺炎和自然而成的流感病毒的分別。
真似人禍,陰謀論真似老美自制1.0,以為自己有解藥,以1.0又打劫全世界。誰不足變種反噬自食其果。

引用:
原帖由 happyfatcats 於 2021-1-11 01:23 PM 發表

黑暴令我回祖國退休
黃人宣揚轉美金令我揸人仔
政府咁樣美國措施, 可能令我去買中資股
激氣😠
Wise move...同YC相反就一定無錯。

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-1-19 10:47 AM 發表

娶醜老婆活到九十九??
咩原因??
靚女要求多多奄尖聲悶
醜婆相信是順民多,耳根清靜命都長D

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-1-19 12:02 PM 發表

又聞說孔明太唔係事實咁醜,只係唔符合當時既審美觀。好似黑人女星咁都有靚架!但只有一妻唔代表無女服侍既😆仲要係一國丞相幾國爭住要既人材。

都有傳聞張飛係超級美男子。
孔明食少煩多,相信就算有多少美女埋佢身,佢都一來無興趣(做平天下大事的人不大熱枕女色的),二來相信佢亦無時間。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-1-19 12:45 PM 發表

第一步衰左冇去咨詢花農。
咨詢是最多餘的東西但在所謂民主下又必要。十四億人為例,咨完都滅族了(人人中疫了),那會有強力的抗疫行政手段如果要做什麼咨詢!

引用:
原帖由 太大星 於 2021-1-19 01:13 PM 發表

好似講到你唔想咁,時來運到,你三十幾歲男,重大把機會,不過啲女係唔鍾意聽人講道理,係鐘意人氹的。
如果你仍會同女人講道理,我只會說:朋友,你太年輕了XD

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]