• 瀏覽: 1,037,397
  • 回覆: 357
  • 追帖: 219
+936
引用:
原帖由 路過的閑人 於 2021-1-21 02:53 PM 發表

以前外國讀書既時候,跟住啲同學去過一次教會,好大既禮堂,大部分都係後生仔女,啲牧師好識搞氣氛,又唱歌跳舞,又分享神蹟,搞到啲人又笑又喊好似癲晒咁,跟住又小組分享係咁同我講佢遇到既神蹟,嚇到我以後唔敢再跟人去🙄🙄
因此我學長說:教會是認識高質素朋友的好地方🤭

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-1-21 02:52 PM 發表

佢地包裝形象好舊式,追唔上時代!試諗吓地盤都多咗後生仔做啦,點可以唔與時並進創新吓吸引吓新一代!😶
十多年前在工聯會做,連燒隻CD-R都要入form當年佢地都有青年事務果邊,在歐亞銀行大廈(鳳城樓上),不過比班老野約束得很,沒有進步過。

而民建聯屬下有青年民建聯,起碼有活力得多,不過工聯會的人對民記有戒心——這就是建制派的老土怪

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-1-21 03:06 PM 發表

港專真係好正氣~

我有機會要搵D興趣班讀吓,支持正氣校長!
我都係在港專讀2nd degree (借英國大學的牌)

引用:
原帖由 一手濃 於 2021-1-21 06:19 PM 發表

炸一個佢老美仲可以欺負下嘅國家,中俄固然佢唔敢,三胖古巴伊朗佢敢搞邊個?又要show手瓜又無膽打大佬,佢老尾咪唯有搞伊拉克囉。
敢搞朝鮮嗎?

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-1-21 05:58 PM 發表

邊個?

羅硬?
無錯

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-1-21 05:53 PM 發表

7-11 都係加盟店, 麥當勞亦係,佳X何嘗唔係。佳X 好多都係租啲平民區地舖/公屋商場經營,何來所謂「 大部份分店均為自己舖」 ,報導內嗰條財經口水佬話 X大媽玩財技靠擴張加盟店谷大盤數上市,但一間加盟店只收 10皮嘢加盟費,就算擴張到 100間都只收得 1,000萬加盟費,而加盟費係一炮過,點谷得起盤數?睇落條口水佬似係黃畜,捕風捉影砌啲理由去踩中資企業而已。
每日1-1.5%提成

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-1-19 10:07 PM 發表

陳璧君出身富豪家庭,性格強悍為人霸道,睇中汪精衛之後死纏不放,適逢汪精衛暗殺攝政王失手被擒,陳璧君四處奔走營救,其實清廷唔將汪精衛處死係受到外國勢力施壓,而汪某有感於陳璧君落力相救,終於以身相許。
I. E. 粗暴干涉清朝內政

比起今日的害蟲,汪逆兆銘算有吉士

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-1-19 09:46 AM 發表

唔驚就假,最防不勝防係籠裏雞作反,當年埃及總統沙達就係閱兵儀式上被士兵亂槍射殺,印度總理甘地夫人被自己貼身保鑣槍殺。
埃及大統領在沙達之是納薩,聽起來像埃及總統垃圾......沙達之後就是鼎鼎大名的穆巴拉克——香港都有一個🤭🤭🤭

甘地夫人在天竺來說是最進步的,可是傳統勢力不喜歡,直接致命原因是鍚克教問題。天竺京城國際空港就是以她命名——天竺最乾淨地方之一。天竺人拒絕了一切進步思想,於是只有落後😷
indira gandhi international airport terminal 3

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-1-16 10:52 AM 發表

殖民地年代無的,嬰國佬執包袱前搞出嚟的機構/部門/法例,一定係最仆街的地雷。
平機會是出賣民族利益的部門!特別在八二三慘案,如果當晚出現了水晶之夜,這可能會滅牠們的氣焰

在種族平等和民族利益作出抉擇時,民族利益永遠優先!

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-1-15 10:20 AM 發表

港豬睇得韓劇多,將韓劇吹水當現實生活,居然將乜叉部隊火鍋當美食 🤣,現實中韓國部隊伙食只係稍為好過港豬食二手飯,韓國兵哥一向怨聲載道。
以2013年數據看, 韓國中學生伙食費為 3,840韓圜, 部隊伙食費為每人2,144韓圜,可以想象到韓國兵哥食啲乜嘢。

可能北方正統的好得多

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-1-21 09:12 PM 發表

仲有之前有線炒晒的中國組,嚟十幾年天天報內地的壞事,小小事送到大一大,我從沒睇過去地報好事就算真係有,去地都會把好事講成壞事,,班趴街真係癲倒是非呀
下一個應該是港台

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-1-21 10:24 PM 發表

順德有錢人多,特別尼20年,富貴日增,確實對比下,好難平衡
粵X特別是陳村的人最識食

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-1-21 11:07 AM 發表

以前鄉下妹好鍾意嫁香港佬,以為執到少奮鬥幾十年,但原來幾十年鄉下生活仲好,心理唔平衡
我有個姨媽(直屬那房)就是非香港人不嫁,最後就嫁左比一個典型港佬,仲要乜都無

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]