• 瀏覽: 1,037,672
  • 回覆: 135
  • 追帖: 219
+936
引用:
原帖由 ahmei 於 2020-12-30 02:19 PM 發表

老味唔知有呢個程序?
老尾知唔知, who care?

總之涉國與國外交事務
兼且在中國領土之內嘅特區
阿爺要管而且有權管
老尾夠膽玩野咪玩囉

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-12-30 02:49 PM 發表

恒隆地產及投標人正評估及向法律顧問了解有關該交易及上述事項可作出的適當行動,包括研究延長完成時間的可能性。

恒隆唔係想同特區政府開拖阿化?定係取消交易,老味又冇得收水。
陳啟宗 唔同曱甴王
佢一向同特區政府較友好
相信唔會亂咁同政府開拖

引用:
原帖由 big3624 於 2020-12-30 02:53 PM 發表

明日大嶼 ,刻不容緩
明日大嶼 本身唔需要急
其實係要嚟逼你班地慘黨反枱
逼你班偽藍C浮出水面

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-12-30 10:10 PM 發表
旗揚估訂 1/6 後美國會發生甚麽事!

旗揚 12/30
特朗普在記者招待會上明確表示,不論自己是贏是輸,都不會離開白宮。
--------------------------
這是特朗普昨天的表態,證明我對他的判斷非常準確:他是不會認輸的,不管什么情況都不會主動搬出白宮的。這也是我要認錯的兩條標準,之前我說過,如果特朗普認輸了,或者到1月20日主動搬出白宮,那我就認輸。
那至少到目前為止,我沒 ...
花生好快會缺貨
真係要嗱嗱聲補返啲先 !

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-12-30 10:37 PM 發表
宜班人全部身經百戰,永遠係喜怒不形於色,但今晚個個意圖強忍,結果忍出咁乙ga 樣

孤煙暮蟬 12/30
馮德萊恩笑成了花兒,默大媽表情很蜜汁兒 ​​​
大媽係甜絲絲咁笑 🤩🤩🤩

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-12-30 10:42 PM 發表

高街鬼屋
相當靚🤩
以前(未翻新)其實幾陰森架
就算係日頭都唔會行近埋去

引用:
原帖由 太大星 於 2020-12-30 10:48 PM 發表
咁跟著下來中國就會支持德國或法國作歐洲金融中心,取代英國。
好多國際金融機構已一早開始將倫敦部份業務慢慢搬緊去法蘭克福或巴黎
嬰腳未來日子肯定唔會有運行

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-12-30 10:50 PM 發表
宜家我明點解宜二個月統台會中空寶了,原來後面有咁大單野傾,宜家傾完……咁……

遲唔緊要嘅
2021灣灣必定收回家的

引用:
原帖由 frmrom 於 2020-12-30 10:58 PM 發表

個個心諗以後有錢齊齊搵,正呀

多隻香爐多左鬼,冇左英國呢支搞屎棍,爽呀
中歐都同大嬰腳唔啱 窗奴
咁一定要撇佢架喇

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-12-30 11:14 PM 發表

俾個個人睇法,中歐合作,誰還要你美元做交易
預計法蘭克福嘅境外人民幣清算業務會加快上升
相反將來倫敦嘅人仔業務就未必再咁風光

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2020-12-30 11:38 PM 發表

佢地上面班"貴族" 好多覺醒左,發現種姓制度下,一班奴隸好使好用,邊個捨得放手。
下面低種姓,基本上已經俾個宗教洗到無腦,真係認命,覺得自己今世係要受苦,下世做高種姓人,咁你話個國家仲邊可能強起黎。
三哥有百幾二百個大小民族, 四百多個部族
語言方面就有四種語系, 而官方語言有十五種
好多地方有不同勢力可以唔理中央政府

所以,就算有醒覺, 就算無種姓嘅問題都好
一個國家沒有統一嘅語言
民族之間沒有團結共融嘅話
想強大, 可以嗎?

中國好在有秦始皇兩千多年前已經統一咗中國統一咗文字
再到新中國, 全國統一咗普通話
三哥就算再多一百年都無乜機會做到
你話點"強"呢

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-12-31 10:39 AM 發表

宜段時間,女兒的工作量少了,她五月時已申請了奬學金去讀碩士,現在靠不多的工作和奬學金養活自己!
論語說窮則獨善其身亦是這個意思!
如果你還有活力,俄文就是一帶一路生財工具。中國和歐洲都將會是世界貿易起點和終點,而中間就將會係物流加工點,大家想想八、九十年代的香港和深圳,這就會是新疆、中亞五國,前蘇聯加盟國的景像!
夠年青,去那裏發展,分分鈡揾到錢之餘,還揾到個高加索美女做老婆(二奶、小三 :lo ...
一帶一路加中歐投資協定
最著數應該係學俄文德文

用俄文可以通行俄羅斯,中亞細亞以至東歐

而德文就由中/東歐以至一大片德國嘅鄰國都非常通行
因為除咗德語系國家(德國, 奧地利, 列支敦市登, 大半個瑞士)之外
部分比利時/盧森堡/北義大利 都係用德文
另外因為同德語好接近, 荷蘭人基本上係聽得明睇得明德文
而捷克, 波蘭, 匈牙利, 斯洛伐克因歷史原因, 好多人都認識德文, 所以德語非常通行

當然, 如果想去非洲嘅話, 法文就一定係首選.

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-12-31 11:38 AM 發表

嬰腳只從投票脫歐後
國運一日衰過一日
大陰帝國對殖民地做過啲衰野
以家一舖還突
大陰帝國尋日係連續第二日創紀錄超過5萬新確診

呵呵,變種新冠似係慶賀佢成功脫歐

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-12-31 08:45 PM 發表
預祝大家無風無浪,無病無痛,安安穩穩又過 2021

祝馬兄 同各師兄/姐 平平安安 身體健康

大家新年繼續支持祖國盡早完成統一大業 !

主席:
『平凡鑄就偉大
英雄來自人民
每個人都了不起』

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]