• 瀏覽: 1,037,583
  • 回覆: 7,513
  • 追帖: 219
+936
引用:
原帖由 太大星 於 2021-1-19 09:44 AM 發表

英國海關入境不嬲都歧視亞洲人,你要佢不情願地比你入境,重要好招呼,咪儍啦,只會比之前更加歧視。

英國脫歐拒絕咗中東難民,卻要引入香港爛民,都咪話唔神憎鬼厭。
嬰國引入香港爛民精準的演繹

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-1-20 11:17 AM 發表

你哋講得咁高興,多口搭幾句,引用我一位多年前一位靚女同事嘅說話交流一下,佢講嘅精彩嘢無數,我好似好耐之前都有同你分享過佢嘅其他說話,唔知有冇記錯

⎾女人最需要唔係真相,係肯定。你唔使話俾佢聽佢係靚或醜,你估佢唔知咩?況且真相唔係個個人都接受到,我自己知就得啦,你唔使講出嚟。搶到一個有老婆、有女朋友嘅男人,係對自己吸引力嘅最大肯定,實實在在,呢份感覺,外人係唔會明白。

至於有才氣(應 ...
宜個題目,不敢搭咀,但在事業過程中認識不少職業女性,有樣,有身裁,有能力,有學歷,有財力,但卻甘為小三,你這位靚女同事道出一大半原因!

引用:
原帖由 big3624 於 2021-1-20 11:06 發表

華山=花山,古文仲有係音同意好多都互通
大C兄,華山唔等於花山啊😂 呢個「華」字要讀第4音,同普通話的「話」字同音😝

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-20 11:26 AM 發表

宜個題目,不敢搭咀,但在事業過程中認識不少職業女性,有樣,有身裁,有能力,有學歷,有財力,但卻甘為小三,你這位靚女同事道出一大半原因!
好勝心態!

引用:
原帖由 蒙尼 於 2021-1-20 11:35 AM 發表

好勝心態!
最後,好多都係輸!

引用:
原帖由 hangken 於 2021-1-20 11:27 AM 發表

大C兄,華山唔等於花山啊😂 呢個「華」字要讀第4音,同普通話的「話」字同音😝
我祇係講華字嘅古音係同花字互通

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-20 11:26 發表

馬兄曾是那些職業女性的爭奪目標

引用:
原帖由 hangken 於 2021-1-20 10:45 AM 發表
十分不好意思離題,只此一次下不為例🙏🏻
想請教C兄姐有冇淘過傢俬落香港?太太上淘寶睇中咗一隻餐櫃好中意,Size 120x40x80cm, 體積重量大約64公斤, 應該點運落嚟呢?

你試下直接問商家,如果商家唔願意幫你運到香港,先再搵集運

引用:
原帖由 big3624 於 2021-1-20 09:28 AM 發表

我係盲撐

信中央
信林鄭
撐警隊

其實係有感覺係想用盡香港儲備,到時一窮二白,看誰要靠誰
我都係這樣想,上年9月阿爺好盡力幫香港又大量檢測又係機場這邊起臨時醫院,但谷盡都係得178萬人,仲有大班白痴冷言冷雨自視過高漢奸走狗賣國賊,愚港仲有得求,我都希望用Q晒D儲備,財散人才安樂以後變返小漁村

引用:
原帖由 hangken 於 2021-1-20 10:45 AM 發表
十分不好意思離題,只此一次下不為例🙏🏻
想請教C兄姐有冇淘過傢俬落香港?太太上淘寶睇中咗一隻餐櫃好中意,Size 120x40x80cm, 體積重量大約64公斤, 應該點運落嚟呢?

搵私集,不過64公斤最好搵多幾樣野,湊夠100公斤。因為100公斤計大貨,運費平好多兼不計體積重。

計體積重的話,分分鐘運費貴過貨價。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-19 07:49 PM 發表
這個見解,我認同啊!

旗揚 1/19
美國離關鍵時刻還有兩天,局勢快要明朗了。媒體的虛假信息太多,不足全信。我們根據實際情況來推導一下結果。

1、睡王按時舉行就職典禮宣布就任美國總統,懂王退出白宮前往得州或者佛州,美國政權實現和平交接,儘管可能不怎么順利。懂王嘴上不認輸,但行動上服輸,到時主動搬出白宮。

2、這次是懂王陣營布的局,以騷亂為名成功在全國,尤其是華盛頓布下重兵,準備在拜登陣營即將 ...
關於 希拉里與拉登的合影,
應該是合成照吧.
不過下邊留言先好笑.
https://www.guancha.cn/internation/2017_11_01_433097.shtml

引用:
原帖由 oneforeall 於 2021-1-20 11:41 AM 發表

馬兄曾是那些職業女性的爭奪目標
你宜 D 問題,答又死,唔答又死!所以最好就係 NO COMMENT!

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-1-20 11:01 AM 發表

你問開我又搭單問埋喇:有冇帖友用天貓買生果運黎香港?我見到有臍橙想買d返黎試下12020271
用私集。

不過師兄要計計數: 以我識得最平(?) 的私集運費是@HK$7/kg。
師兄的臍橙10斤=5kg =運費HK$35。
抵唔抵?

引用:
原帖由 smky 於 2021-1-20 10:35 AM 發表

早幾年前跟東瀛遊去日本北海道,個導遊好醒目兼一口流利日語,在不同時間sell呢樣嗰樣,每團賺到不少外快之餘仲多日本團帶到完全無時間放假,佢話因為黎緊2020東京奧運日本地產會大升,所以佢都投資咗幾個日本物業,當時都已經有升幅,嗰時我覺得佢公司同佢導遊嗰行業會有好多年好好景同會搵到好多錢,點知一個疫情就由天堂變成地獄
一個像樣的領隊通常在最後一日sell 自己帶個什麼團,留下伏線當賣廣告,反而2018年去南朝鮮沒有,可能她只是「南斯拉夫」地幫手帶團。

當年去蝦夷跟康X,導遊+領隊(曾在街頭魔法王之魔王之王出過鏡)早年在日本留學,有講留學和打工的細節(反而大學時留學佛蘭西的「學者」沒有,只會講餐館落場的時候去羅浮宮。)有一細節就是他讀日元時讀「N」音,而不是普遍香港人讀的「Yan」。當然他在本朝有買樓投資。在前往美國港途中,他對老母說,你看兩個仔都乖,咁貴的都買比你......(當然他是口甜舌滑的)

第四日講日本近代史,由黑船來航開始(尊皇攘夷、charter oath 費時講)明治維新,由余市蒸餾所到小樽終於講到了日露戰爭,當然要講一種黑色的藥丸,當時認為可以治致命的腳氣病——就是鼎鼎大名的征露丸(當然我都有買一瓶回來看門口),翌年去露西亞,領隊講到Русско-японская война時也不約而同講起了,因為中學歷史教習對日露戰爭的意義十分津津樂道
引用:
The Russo-Japanese War held great international significance, as it was the first all-out war of the modern era in which a non-European power defeated one of Europe's great powers
去過蝦夷後真的樂不思蜀,去什麼天竺呢?有錢才去佛蘭西的Provence啦!

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-20 11:38 AM 發表

最後,好多都係輸!
通常呢啲女人睇得上眼既男人都唔會蠢材,只會更識玩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]