• 瀏覽: 7,284
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-21 09:07 PM 發表

你去到英國,就已經申請到5+1...

連BNO 都唔洗...有記錄就已經申請到!!!

禁有咩影響?!

你話食兩家茶禮問題???

現在揸住外國護照那班人,即時受害!

BNO visa 仲要等6年後才入到藉!!
仲要住英國幾年...每年最少180日!!

禁有咩即時影響???
無影響你提黎做乜?

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-21 09:10 PM 發表

去得英國,仲要你香港居留權???

要怕既,都係“已經有外國居留權人”那班回流人士!!

即時走人/放棄外國國籍??

呢班人大部份係高官,富人,權貴...
香港賤人就係咁架啦。。。何粉絲夠係加拿大屄啦。咪又認係香港人?
咩何粉絲個加拿大塊屄無加拿大居留權架?
廿雞蟲杰都有英國居留權啦。。。有唔要香港居留權咩?

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2020-12-21 09:17 PM 發表
係囉,禁BNO,都係建制派傷之嘛,咁曱甴又嘈乜啫?
正如中國禁澳洲入口,都係中國傷之嘛,咁澳洲又呱呱嘈做乜啫?
黃色世界真係莫明其妙
建制傷咪好囉。。。。但唔知關泛民西咩事?

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-12-21 09:29 PM 發表

禁未好law ..  無得兩邊食..

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-21 09:30 PM 發表

禁未好law ..  無得兩邊食..
咁何粉絲,鄭文杰,朱又含係咪食兩邊?

無問題,我無美,加,澳,英,護照,,,,,

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-12-21 09:29 PM 發表

國安法呀, DQ反中白痴呀, 都係建制最傷...

以後等建制煩啦,以後無d反中白痴既事了...

引用:

咪係,我都唔明點解佢地咁關心,日提夜提

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-12-21 09:33 PM 發表

國安法呀, DQ反中白痴呀, 都係建制最傷...

以後等建制煩啦,以後無d反中白痴既事了...
咁又係喎。
班泛民西走哂路。

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-21 08:38 PM 發表
近日市民除了關注建制陣營借疫情向特首林鄭月娥放暗箭,另一受人關注的議題,就是有建制人士及媒體指,北京正研究解決持BNO港人雙重國籍問題,明顯是針對英國政府提出BNO 5+1移民方案的「反制措施」。不過有法律界人士看過有關報道,不太明白當中邏輯,因為北京從來將持外國籍港人視作中...

https://hk.appledaily.com/resizer/xS1w11E4tN8Iysaj23AFanXu86k=/709x400/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/ERZNKIJHFRAF5AARFC625FOU4E.jpg
支持禁BNO, 痛擊建制🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-21 09:20 PM 發表

禁又係...又搬石頭only...
咁曱甴應該好支持,既然整古建制

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-21 20:38 發表
近日市民除了關注建制陣營借疫情向特首林鄭月娥放暗箭,另一受人關注的議題,就是有建制人士及媒體指,北京正研究解決持BNO港人雙重國籍問題,明顯是針對英國政府提出BNO 5+1移民方案的「反制措施」。不過有法律界人士看過有關報道,不太明白當中邏輯,因為北京從來將持外國籍港人視作中...

https://hk.appledaily.com/resizer/xS1w11E4tN8Iysaj23AFanXu86k=/709x400/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/ERZNKIJHFRAF5AARFC625FOU4E.jpg
幾時禁英美澳加籍

禁止雙重國籍唔通淨係禁 bno 咩,國內都做唔到,香港成功就真係威曬啦

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-21 08:38 PM 發表

無論你係邊一派,以後都要揀一邊

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-21 08:46 PM 發表
「反制措施」難收效

該法律界人士說,北京的國籍法從不承認雙重國籍,除非取得外國籍後,主動申請放棄中國籍並獲批,「否則即使有幾多本護照,你都係中國公民,冇領事保護權」,他又以英國駐港總領事館前職員鄭文傑在深圳被公安行政拘留一事為例,當時鄭有BNO,英領事館向中方提出交涉,外交部發言人耿爽在記者會上清楚講明,鄭是香港中國公民,案件完全是中國內部事務,「由此可見,即使有BNO,北京只會當佢係中國籍,所 ...
佢可能只係取消BNO持有人特區護照同住公屋資格,其他人唔取消

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]