• 瀏覽: 1,392
  • 回覆: 24
本港爆發第4波新冠肺炎疫情,政府再次收緊防疫措施,包括將食肆禁堂食時間收緊至晚上6時後。的士及小巴業界表示,現時市面人流

第三及第四波,都試過有的士司機中招,於是人人怕坐的士。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201221/bkn-20201221143006692-1221_00822_001.html

經過 這次 疫情,

證明 全世界 的醫學水平 是 很低。

入左 醫院, 基本上 出唔返 去。

引用:
原帖由 zmxncbv91 於 2020-12-21 03:19 PM 發表
經過 這次 疫情,

又不要這樣說,同沙士比,新冠死亡率已好低。

塵笑恥話香港人出行紀錄無跌喎,信邊個講

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-21 03:23 PM 發表
D 人不坐的士、小巴,可能步行往商場。

DC狗從前日日過仟5洗交稅又吾講,冇客就要政府救!痴九線!

引用:
原帖由 信哂你 於 2020-12-22 08:02 AM 發表
DC狗從前日日過仟5洗交稅又吾講,冇客就要政府救!痴九線!
一係規定所有的士都要加安電子收費系統,睇下你地仲有沒有得呃收入唔比稅務局知。

又嘈乜野?

6成支持攬炒

你無生意,關人隱事

收皮啦

痴線, 個街唔知幾多人

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-21 15:23 發表
因為個個搭港鐵慶祝冬天!

引用:
原帖由 kkk168 於 2020-12-21 03:21 PM 發表

又不要這樣說,同沙士比,新冠死亡率已好低。
agree x 2
沙士好短時間好似死二百幾人,
港近廿年正常流感/肺炎每年死二千人,
高峯死五千人,
今年多人帶罩,
流感/肺炎中招者應大幅小過以前,
整個流感/肺炎/新冠死亡率應唔高

引用:
原帖由 kkk168 於 2020-12-21 15:07 發表
本港爆發第4波新冠肺炎疫情,政府再次收緊防疫措施,包括將食肆禁堂食時間收緊至晚上6時後。的士及小巴業界表示,現時市面人流

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201221/photo/bkn-20201221143006692-1221_00822_001_01b.jpg?20201221150505

第三及第四波,都試過有的士司機中招,於是人人怕坐的士。

...
仲要求取消六點禁堂食?

自私!

既然小巴業界咁困難,加上屯馬線全通在即,紅九呢個紅小惟一樂園都將變地獄!

不如以250萬價錢回購紅小,之後只剩綠小,可與專利巴士合併!

引用:
原帖由 zmxncbv91 於 2020-12-21 03:19 PM 發表
經過 這次 疫情,

咩邏輯?你有無睇康復人數

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-21 03:23 PM 發表
無抵觸嘅,出街唔一定要搭的士巴士

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]