• 瀏覽: 8,491
  • 回覆: 153
+10
新冠肺炎全球肆虐,英國倫敦及東南部地區出現病毒變種,當地政府宣布部份地方實施第四級防控,歐洲多國已禁止英國航班入境。港大感染及傳染病中心

好快第5波喺班留學生搞出嚟

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/564 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-12-21 11:26 AM 發表
新冠肺炎全球肆虐,英國倫敦及東南部地區出現病毒變種,當地政府宣布部份地方實施第四級防控,歐洲多國已禁止英國航班入境。港大感染及傳染病中心

https://cdn.hk01.com/di/media/images/4631672/org/770bab2c87671cce3c27bb33e937ad03.jpg/CByHC04zlXlOVHEfsGfMEBPUJiAlHDVcrU86lK1POpQ?v=w1280r16_9
仲係帶啲變種返黎

香港政府仲唔禁止英國航班來港😡😡😡

香港很多權貴的子女在英國讀書及工作..........你說禁英國航空來往.........!!
你說林鄭夠膽嗎..........!!

班bno移民有福啦!佢地可以同英國白種人,無分高低,平等自由咁享受變種英國肺炎😊😊😊
羅冠聰、許智峰可以優先享受😡😡😡

而家又唔見班黑醫護出嚟罷工叫封關嘅?

引用:
原帖由 大比169 於 2020-12-21 11:38 AM 發表
而家又唔見班黑醫護出嚟罷工叫封關嘅?
x 2

人貴自律,真的唔應該回來增加港府抗疫的負擔,但人總是怕死的,英國疫情咁嚴峻,唔走有鬼嘞

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-12-21 11:29 發表
香港政府仲唔禁止英國航班來港😡😡😡
要咨詢要開會
過埋農曆年才禁

香港不是好環境, 盡量不要返港

咁英國航班來港, 留學生咪轉機返囉, 除非封機場你先阻到人入境啫

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-12-21 11:27 發表

仲係帶啲變種返黎
先將英國病毒傳比中年父母,然後父母染疫死咗,佢哋就可以順利承繼遺產。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-12-21 11:32 AM 發表
香港很多權貴的子女在英國讀書及工作..........你說禁英國航空來往.........!!
你說林鄭夠膽嗎..........!!
只有高官權貴先有子女在英國讀書? 中產沒有? 律師醫生既子女沒有?

老實講, 你封英國航班, 真正權貴大把錢, 真係要返來,可以轉幾次機, 經唔同既國家返來, 受阻既只係普通中產
不論是否坐英航, 根據基木法, 唔可以阻止香港永久居民入境, 但可以強制隔離

嗰班逃去英國嘅逃犯,今次有福啦!可以得到民主、自由、平等、不分優劣種族嘅英國肺炎😊😊😊

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-12-21 11:26 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/4631672/org/770bab2c87671cce3c27bb33e937ad03.jpg/CByHC04zlXlOVHEfsGfMEBPUJiAlHDVcrU86lK1POpQ?v=w1280r16_9
句話嘅意思係叫d留學生唔好同佢地爭機位。

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]