• 瀏覽: 18,866
  • 回覆: 5
+21
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-21 10:26 發表
Who bloody cares?

香港人遊行,集會自由已經名存實亡,邊個仲得閒理係咪准舊面?

目下香港形勢已經令反蒙面法過時。郁啲就告暴動,甚至違反國安法,邊個仲會理係咪告多條反蒙面法?
無小黃人保護黑暴, 黑暴好易比人捉哂.

小黃人又怕犯法.

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-12-21 10:59 發表

班曱甴唔理合唔合法都照集會去暴動既,但多條禁蒙面法起碼可以鋤多佢地一條罪,對香港市民有利
其實曱甴入面有兩批人. 一批係小黃人 (佔9成), 怕犯法比人拉. 全數用蒙面去保護1成黑暴.

但禁蒙面法令到小黃人無所循形, 餘下既黑暴就易解決了.

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-12-21 10:59 發表

三盤兩勝,game over!
其實都唔知拗乜嘢?緊急法老年咁早港英時代已有。
美國成Q日用緊急法, 唔通香港法律要仲鬆過美國?

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-12-21 10:49 發表

其實香港新一代無知啫!
憨鳩鳩咁聽班上一代癈佬講!
黃郁民個七頭有無介紹大鳴大放?
你咪鬧囉、搞到過哂線都無問題。
有心搞事嘅出哂黎先收拾你。
布袋戰術係中共打贏所有軍事同政治嘅絕技。
唔放你班仆街鬧大,點可以名正言順收拾你地?
所以我成日話泛民入邊有鬼、重要係好鍾意賣史窟嘅屎窟鬼。
係班信眾自己人鬼不分唔好賴人。
其實由佔中開始, 已經發覺攪事既人係鬼, 特登做D野出來.

只不過佢宣傳能力高, 小黃人信到十足. 結果........

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-12-21 11:12 發表

即係非和平集會就可以蒙面 ??
如果無合理理由 (如健康/疫情等等).. 合法集會都唔可以蒙面,  而高院判決係非法集會先唔可以蒙面.

簡單D講, 如果蒙面目的係令人認唔到你, 就係違法了.

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-12-21 11:16 發表

佔中時我就認為班帶頭個幾位好奇怪!
明知輸梗都搞?背後目的係咩?
原來個個有美金台幣收......。
成人世界不外乎爭錢同女人..............咁就合理啦。
我同D 黃絲傾, 你地班友咩Q都唔做, 立法會都夠票推番政改, 你地知唔知自己做緊咩?

搞到咁連原來可能可以投下票既機會都無, 佢話無好過有. 因為唔係"真"普選, 有DQ 制.

好啦, 到現在, 立會米又有DQ, 區會都有DQ. 係米全部唔好選呢? 成班人都傻既.

但不得不佩服佢地洗腦既能力, 好多讀唔小書既人都分析唔到.

主題標籤 #梁國雄
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]