• 瀏覽: 18,859
  • 回覆: 353
+21
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-21 10:26 AM 發表
Who bloody cares?

香港人遊行,集會自由已經名存實亡,邊個仲得閒理係咪准舊面?

目下香港形勢已經令反蒙面法過時。郁啲就告暴動,甚至違反國安法,邊個仲會理係咪告多條反蒙面法?
所有嘅原因都係由黑暴起,今日嘅結果自己攞黎!!

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-12-21 11:00 AM 發表

成村人行激安shopping叫唔叫集結

戴口罩違唔違法?
原來你去激安 shopping 會貼曱甴文宣, 舉牌同叫口號呀? 仲會拎住個箱周圍問人乞錢

集會蒙面本身係有危險, 你點知你隔壁果個蒙面人會做啲咩?
你打算和平集會, 但唔係個個都係咁諗
到時個個蒙面著黑衫黑褲, 有咩罪行點錯相咁點算? 無法確定蒙面人身份就無罪, 咁只會引起更多犯罪個案

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-21 10:26 AM 發表
Who bloody cares?

香港人遊行,集會自由已經名存實亡,邊個仲得閒理係咪准舊面?

目下香港形勢已經令反蒙面法過時。郁啲就告暴動,甚至違反國安法,邊個仲會理係咪告多條反蒙面法?
Who bloody cares? 咁你評論????

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-12-21 10:56 AM 發表

你三個人行街都有機會被告非法集會。

1)  有戴口罩,違反反蒙面法。

2)  冇戴口罩,違反口罩令

自己諗掂佢。
你果然係唔識法律

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-12-21 10:43 AM 發表
姐係而家全城唔可以戴口罩?

而家戴口罩咪違反禁蒙面法?
人蠢就唔好出黎7,我唔笑狗都吠啦

係犯法既人先對法例指指點點既者
好人好姐怕咩見人
鬼鬼祟祟做壞事既人先怕任何法例對想犯法者不利
黃屎9黑暴渣你地犯法左咁耐,唔係家陣先黎驚下話,咁又係, 唔驚都唔會有堆犯法者著草鬆人

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-12-21 10:47 AM 發表
而家係街邊個戴口罩蒙面都拉得?

要瘋狂舉報了😈😈😈
曱甴沒有腦袋又一實証

引用:
原帖由 (ツ) 於 2020-12-21 04:56 PM 發表
係啱嘅點閪解要蒙面?
前人教落,好事要暗裡做,不求名逐利,這叫積陰德呀,明未?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]