• 瀏覽: 16,833
  • 回覆: 135
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-15 11:34 AM 發表

放心,我們走個日,實會通知你,你係咪想送機?
等你有錢買機票先講啦...

引用:
原帖由 貓男 於 2020-12-24 15:21 發表

又係啲叫人衝自己縮嘅帖...
要取消中國國籍唔洗等政府,
自己去入境處申請,
網址:https://www.immd.gov.hk/hkt/services/chinese_nationality/Application_for_Renunciation_of_Chinese_Nationality.html
唔好喺香討無病扮伸吟!
申請咗先好喺樹廿文廿武!
樓主申請咗未?
仲係叫人衝,自己縮呀?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表
政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
而且,申請退中國籍,又無啦啦要俾錢!個到又省一筆!
快啲取消我哋中國籍啦!
先問下你主人肯唔肯收你先.

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表
政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
而且,申請退中國籍,又無啦啦要俾錢!個到又省一筆!
快啲取消我哋中國籍啦!
你去禮賓府講吖嘛,再唔係上去中南海講吖嘛,係度講有Q用咩,用吓腦先講嘢,人地以為你自言自語未食藥添 不過你夠L膽上北京咩,係度吹就就得,都係廢柴嘅 鍵盤戰士。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-15 09:04 PM 發表

無啦無啦,無一半錢啦!衰婆日日同中原條 agent 傾,俾佢 昆咗啦⋯⋯昆咗去買 London 樓呀!

已經有一層係曼城,租約完,就可以收返,但又嫌曼城唔夠大都會,鄉下味太重!

宜家去到格林威治天文台咁鬼遠,咪一樣鄉郊!只係有地鐵坐返去 Zone 1
港女真係港女!
住吓鄉下好似虐待佢咁!
嘩,香土李家誠啊....

大陰國蒂國等緊你, 快啲走啦.

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-15 11:34 AM 發表

放心,我們走個日,實會通知你,你係咪想送機?
係咪解釋得唔清楚,其實攞咗BNO後唔需要即刻走喎!?

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-12-22 09:22 PM 發表

事在人為,有時都見地勤出錢加升級向即班機的乘客買機位,一路加錢,總會去到一個價位,有人肯制。
要機位者,都可以咁做!
我頁係試過,有一次去泰國,本來搭7點幾cx,checkin時地勤,問我地可唔可以讓番位比佢地,咁佢地會endors我地去搭9點幾TG,upgrade再加800港幣。

真係有錢一早走咗啦!
同BNO無關。有錢邊度唔去得?
係啲仆街身有屎先話BNO啫!
況且英國收97前出生港人係應有義務。
俾本BNO你係可憐你咋!
英國有心收香港人駛Q揸BNO咩。
應該走幾多收幾多咁先啱數。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-17 06:38 PM 發表

身無長物的人,當然可以話走就走啦!
我要做埋手頭D job, 賣哂D物業先可以走!
浸日香港先俾曱甴黑暴搞?
有年幾時間都賣唔到?
你無嘢呀!
你又話自己唔駛做?咁有啲咩job放唔底呀!
唔通你多嘢做過許智峰?呢條仆街係英國等緊你喎。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]