• 瀏覽: 16,835
  • 回覆: 135
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-17 08:57 PM 發表

我六月仲接緊新單,我女友四月簽咗新 contract, 咁點走呀?

新買層樓,又要2023年先收樓,宜家過去瞓街咩?
六月仲接新單?啲曱甴六月死晒呀?唔接單咪走得囉,你女友簽新contract關你咩事?
2023年先收樓?
你無錢租屋咩?無就無謂死去英國獻世啦!
英國唔養你呢啲食塞米㗎。
人哋亞許智峰夠英國無樓啦,一樣唔見條仆街訓街。
你又話有錢,你驚會衰得過許智峰,乜忽然對自己咁無信心呀?

你都真係好L煩,錢我就唔多,爛命一條,過咗 London, 就算搵唔到工,有幾百萬,每月有租收,點都食到六年嘅!唔駛靠阿仔俾家用!

唔使做都可以食到六年,但交唔起二年租?
交唔起租但又有租收?思覺失調。

你阿仔唔養你正常丫,有啲咁嘅老豆。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-17 09:03 PM 發表

佢就算唔取消,入到英國籍,我哋都會返來取消中國籍,要搣甩呢個奴隸身份!
千幾蚊之嘛,豪俾你囉!
放心, 你未入藉已經無中國藉了,你可以慳返來回機票

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-18 12:51 AM 發表

係就好啦!至弊中共話你有黑頭髮黃皮膚都首先係中國人!
只要你唔係中國定居,你就唔係中國人。
總之原則就係無得食兩家茶禮。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表
政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
而且,申請退中國籍,又無啦啦要俾錢!個到又省一筆!
快啲取消我哋中國籍啦!
傻9,不是不認中國人咩,快走啦.

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-18 01:05 AM 發表

宜家林鄭就係唔開關,邊到都去唔到呀!
傻狗,要走自然有辦法,NO
money 就收爹啦。
by the way,英國同香港一樣,只有金融業,沒有工業,傻9去英國可以做咩?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 05:53 PM 發表

唔夠武漢多!你去武漢燒啦!
黃人真夠落後, 武漢人萬眾一心 一早已經打敗細菌回復正常, 依家隻病毒好喜歡英國這發霉國家, 不斷繁殖變種, 黃人想全家移民英國就快狠d, 百年難得一遇.

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]