• 瀏覽: 12,448
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 得閒看看 於 2020-12-24 11:33 PM 發表

即係就算有BNO, 因為中國唔承認,唔算係雙重國藉,所以唔會比你自己取消中國籍?
Bno和國藉無關,只係一個旅行證件。
係英國用嚟呃傻仔用嘅~

響香港取消中國國籍,肯定要有另外一個國籍先可以取消~

減少無國籍狀態公約(1961年8月30日訂于紐約)
[本公約于1975年12月13日生效]
第8條
1.締約國對國籍如被取消即無國籍者,不得取消其國籍。

回覆 引用 TOP

樓主呢種人其實好可憐~我覺得應該係嗰啲非常低層嘅人士。

一係收錢發帖,又或者係人性扭曲。

回覆 引用 TOP

有人阻止你嗎?

回覆 引用 TOP

你去左英國先啦!你而家同邊撩交打邊後退有咩分別?

回覆 引用 TOP

正常國家都不允許雙重國籍,只有小部分小國才允許這種兩頭占便宜的牆頭草。

光復黑暴🧟‍♂️時代垃圾🗑
五大訴求🖐雙手放頭🙆‍♀️
全部上鎖🔒缺一不可🙅‍♀️

回覆 引用 TOP

樓主咁多口水, 剪咗張身份證去流亡啦

--------------------------------------------------------
It is not what you have, but how you use it.
Truth may hurt, but lies kill.

回覆 引用 TOP

英國佬點會真心比你班BNO偽英國藉華人入藉呀.
E+旨不過要跟老美order做,
不斷要抹黑中國而已,
遲d一定會推出阻難篩選, 
窮L就唔好嚟.

引用:
原帖由 johnny9236 於 2021-1-13 10:58 PM 發表

英國佬點會真心比你班BNO偽英國藉華人入藉呀.
E+旨不過要跟老美order做,
不斷要抹黑中國而已,
遲d一定會推出阻難篩選, 
窮L就唔好嚟.
正一大鄉里未出過門,大把印度人,中東人做咗英國人!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表

政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
而且,申請退中國籍,又無啦啦要俾錢!個到又省一筆!
快啲取消我哋中國籍啦!
哈,係就快啲走!
最怕5年後英國佬唔收你!

回覆 引用 TOP

做漢奸做到要班個獎比你?

為國為民,俠之大者

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表

政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
快啲取消我哋中國籍啦!
你不是印度籍嗎?上次你印度爸爸到香港探親,你竟然拒絕見面,真是不孝子

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-14 10:59 PM 發表

正一大鄉里未出過門,大把印度人,中東人做咗英國人!
有錢嘅香港人都會比你做英國人,
印度人?? 冇錢有幾多呢?

回覆 引用 TOP

引用:

快啲取消我哋中國籍啦!
精神英國人?仲系度講嚟托咩,快哋買機票啦

引用:
原帖由 wskwan 於 2021-1-15 10:10 AM 發表

精神英國人?仲系度講嚟托咩,快哋買機票啦
放心,我們走個日,實會通知你,你係咪想送機?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]