• 瀏覽: 16,919
  • 回覆: 135
引用:
原帖由 狂人甲 於 2020-12-21 01:58 PM 發表
其實你應該表達自己嘅忠誠,係英國困難嘅時候,而家就飛過去,將你成副身家,促進英國經濟發展!!
佢有L身家,9毛都唔多條😂

引用:
原帖由 ooxx13 於 2020-12-22 08:23 AM 發表

單一國籍係吾可以取消嘅。。。

睇過一個新聞,一個有英加雙籍嘅西人响中東做恐怖分子。。。畀英國取消咗,加拿大就吾可以取消~
其實,好像有一種叫做「國際難民護照」的東西,係由聯合國發出,給「無國籍」的難民使用。
如果有人不想持「中華人民共和國國籍」,這個理由應該幾合理,應該可以批准退出「中華人民共和國國籍」吧?
至於申請人退出了「中華人民共和國國籍」,會變成什麼國籍甚至「無國籍」,不是入境事務處應該擔心的事。
咁大個人,有自己思想!

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-12-22 02:42 PM 發表

你無睇新聞咩?
買張機票飛左去英國先算,揸住十幾球,夠你住過世。
事在人為,有時都見地勤出錢加升級向即班機的乘客買機位,一路加錢,總會去到一個價位,有人肯制。
要機位者,都可以咁做!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表
政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
而且,申請退中國籍,又無啦啦要俾錢!個到又省一筆!
快啲取消我哋中國籍啦!
雙重變種肺炎等緊喇..狗狗
大陰蒂國BNO變狗雜種病毒

引用:
原帖由 虎榮 於 2020-12-21 02:06 PM 發表

你今晩就去英國支持英國群體免疫…………gogogo.
呢啲撚樣講就兇狠、做就碌撚。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表
政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
快啲取消我哋中國籍啦!
好心啦,曱甴扮人

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 發表
快啲取消我哋中國籍啦!
又係啲叫人衝自己縮嘅帖...
要取消中國國籍唔洗等政府,
自己去入境處申請,
網址:https://www.immd.gov.hk/hkt/services/chinese_nationality/Application_for_Renunciation_of_Chinese_Nationality.html
唔好喺香討無病扮伸吟!
申請咗先好喺樹廿文廿武!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-23 04:36 AM 發表

宜家係中共國唔俾人退中國籍,連韓國人,都可以話佢祖籍山東!當佢中國人!
你有被迫害妄想症,要去睇醫生,要食藥。
你有條毛中國國籍,你可以投考中國政府公務員咩? 你有中國內地戶口咩? 你可以參軍當解放軍咩? 你乜鏈嘢都冇,甚至連回鄉證都未必可以申請到,冇回鄉證你就唔可以踏入大陸一步。

引用:
原帖由 ooxx13 於 2020-12-22 08:23 AM 發表

單一國籍係吾可以取消嘅。。。

睇過一個新聞,一個有英加雙籍嘅西人响中東做恐怖分子。。。畀英國取消咗,加拿大就吾可以取消~
即係就算有BNO, 因為中國唔承認,唔算係雙重國藉,所以唔會比你自己取消中國籍?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]