• 瀏覽: 12,445
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 nigel212 於 2020-12-21 04:45 PM 發表

真系有心取消,吾使等政府出手,自己可以主動向特區申請。
問過啦!只係揸BNO的不可以!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-12-21 03:55 PM 發表

疊水 就唔洗靠BNO 啦, 重要想 痴人地D 福利?
有冇睇新聞呀?揸 BNO 係無福利的!

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-12-21 03:12 PM 發表

你真係以為取消咗你中國籍,你就可以伸請到BC?你真係天真得可憐。
如果真係得又駛鬼你無咗中國籍先咩,到時你無咗中國籍,又無任何國籍,真係全世界都無任何地方俾到你居住,到時你真係要學人住喺機場裏面成世囉。
喬寶寶咪就係無中國籍,直接轉 BC 囉!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-12-21 02:08 PM 發表

諗下冇問題,叫你交返間 公屋出嚟 又叫生又叫死了!
你估腥移民呀?香港人何來有資格住公屋?

快LD去英國啦,自己申請退出中國國籍,唔洗等

https://www.immd.gov.hk/hkt/serv ... se_Nationality.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 05:56 PM 發表

喬寶寶咪就係無中國籍,直接轉 BC 囉!
有成功例子在前,你仲唔快啲申請退出中國藉?遲左過去咩都俾人搶貴哂炒貴哂啊。

梗係等你班傻仔去得7788 先取消啦,一陣你哋反悔香港就pk喇

回覆 引用 TOP

naive

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表

政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
而且,申請退中國籍,又無啦啦要俾錢!個到又省一筆!
快啲取消我哋中國籍啦!
大家都希望

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-12-21 07:23 PM 發表

有成功例子在前,你仲唔快啲申請退出中國藉?遲左過去咩都俾人搶貴哂炒貴哂啊。
1. 香港政府不准人退!
2. 喬寶寶不是自己退,佢係一直都無!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 10:05 PM 發表

1. 香港政府不准人退!
2. 喬寶寶不是自己退,佢係一直都無!
1. 前面咪有帖友貼左條link俾你去download表格囉!
2. 你退出中國藉,咁咪無囉!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-12-21 07:53 AM 發表

政府立即取消我中國籍,我立即可以去申請BC, 不用住五年就有免費醫保!
仲有係,六年後,我入咗籍,可以慳返張機票,不用回香港退中國籍!
快啲取消我哋中國籍啦!
慢慢..中咗變種病毒先..
又稱大陰蒂國BNO變雜種狗病毒

回覆 引用 TOP

引用:

快啲取消我哋中國籍啦!
攪清楚未呀? BNO 是旅遊證,中共話唔承認英國既BNO 係旅遊證件。要唔要上中央台再聽清楚原句呀?
同時中國係唔承認雙國籍。

你有資格拿 BC未? 有BC 味同入境處申報咯,對住記者大聲宣傳我有英籍,以表效忠女皇,自我申報比特區取消中國籍。

你未有BC 邊有資格威威申請被取消中國籍無尚光榮呀

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。

回覆 引用 TOP

引用:

快啲取消我哋中國籍啦!
申請BC要政府幫手取消國籍,應該本身無乜能力,連做難民資格都無🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-12-21 04:45 PM 發表

真系有心取消,吾使等政府出手,自己可以主動向特區申請。
單一國籍係吾可以取消嘅。。。

睇過一個新聞,一個有英加雙籍嘅西人响中東做恐怖分子。。。畀英國取消咗,加拿大就吾可以取消~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]