• 瀏覽: 7,213
  • 回覆: 107
+11
本港疫情持續,政府抗疫督導委員會專家顧問、中大呼吸系統科講座教授許樹昌稱,確診個案仍然高企,反映早前收緊社交距離措施成效不大,認為一系列的防

如果正苦聽他的建議,商店準備在 XMAS 食蕉。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1454452/即時-港聞-許樹昌倡限制非緊急商店營業時間-如疫情再嚴重考慮-禁足令

考慮禁足令

香港人一定屌鬼

都無乜所謂, Xmas 都唔得閒去興祝! 要開工!

看到疫情一直持續,我想「禁足令」總要施行,只不過是遲早問題。

香港人點會自己自律吖, 長痛不如短痛, 再係咁拖落去, 不如真係實行禁足令, 等疫情可以快的完。

人人自律, 就唔會搞到今天。 

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-20 02:47 PM 發表
考慮禁足令

香港人一定屌鬼
等睇腦瘤莊表演.

另一只狗

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-12-20 02:44 PM 發表
本港疫情持續,政府抗疫督導委員會專家顧問、中大呼吸系統科講座教授許樹昌稱,確診個案仍然高企,反映早前收緊社交距離措施成效不大,認為一系列的防

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/cb8ec9a11cc97fccc4f1a1f8edae2608/stheadline/inewsmedia/20201220/_2020122013442920462.jpg
優秀港人繼續我行我素,有用嗎??

現代人的最大問題就是不能學會獨處,忍受孤獨寂寞,哪怕是一兩星期。

許狗一條

刁民港豬唔肯聽勸喻盡量唔好出街,似乎驚悶死多過驚中招,但有事就鬧政府唔幫市民,係咪政府要派人上門逐家逐戶幫你上手銬?

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2020-12-20 04:15 PM 發表

優秀港人繼續我行我素,有用嗎??
一邊行街shopping食飯一邊話自己非常擔心受到感染

引用:
原帖由 遊鯤 於 2020-12-20 04:16 PM 發表
現代人的最大問題就是不能學會獨處,忍受孤獨寂寞,哪怕是一兩星期。
孤獨寂寞可能係其次,最重要係日日在家就冇機會打咭……

現在行山,大部分港人用口罩,特區政府調查是否有外來人士帶病毒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]