• 瀏覽: 3,207
  • 回覆: 26
同八萬五一樣,大家不說武漢肺炎,武漢肺炎就不再存在。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-12-20 01:31 PM 發表
取而代之的是英國病毒

係啊。改咗名叫美國肺炎及英國肺炎了。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-12-20 01:31 PM 發表
變左中國肺炎

因為都無存在過,系人都知道叫美國肺炎啦

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-1-1 00:20 發表

取而代之的是英國病毒
絕世靚抽!

倫敦肺炎,世界最強!

引用:
原帖由 HK721831 於 2021-1-1 04:02 PM 發表

改名就有用
黑暴靠改名抹黑打飛機為樂嘛。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 輪皇 於 2021-1-1 12:20 AM 發表

取而代之的是英國病毒
good job

引用:
原帖由 HK721831 於 2021-1-1 04:02 PM 發表

改名就有用
因為WHO都將這次嘅肺炎正名為新冠肺炎嘛,甚麼武漢肺炎都係啲人自己改嘅啫,咁點解又唔可以叫做美國肺炎、英國肺炎呢?
當初喺武漢最先發現呢種形病毒,無正式名稱而叫武漢肺炎都只係暫時嘅稱呼,就話可以暫時用住啫。咁現在都由WHO正式命名咗為新冠肺炎(Covid-19),就唔應該用其他暫代嘅名稱囉。

美國肺炎在2019年7月就爆發了,所以特朗普為了選票講美國肺炎(反中畜生講既武肺)是流感

美國CDC 在2019年12中既捐血樣本中,檢出1.4%樣本有美國肺炎抗體,表示美國在2019年12月中前
就有500-600萬人感染上美國肺炎了

Covid19 = 畜生口既武肺 = 美國肺炎 = 不明電子煙肺炎

https://cn.wsj.com/articles/cdc報 ... 現新冠病毒感染-11606790712
https://inews.hket.com/article/2 ... 指去年12月或有確診 較中國通報疫情早
美國疫情嚴峻,美國疾控中心(CDC)指有研究顯示,美國首宗新冠肺炎確診個案,可能早在去年12月已出現,與美國官方早前確認的今年1月19日有首宗個案,早約1個月,甚至比中國正式通報出現新冠疫情的日期早。
《華爾街日報》報道指,CDC發現,在美國紅十字會於美國9個州分,收集共7,389個血液捐贈者的樣本當中,發現其中106人有感染過新冠肺炎。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-12-20 13:31 發表
錯了!目前仍在一眾的臭口之中,牠們含X含出癮。一放口就會死。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]