• 瀏覽: 1,790
  • 回覆: 18
大陸唔啱台灣使用武力,宜家嘅情況並非唔打,而系共黨嘅自信心增強,中共喺解決國內問題上大一套成熟有效嘅方法,作為未來嘅世界主導者,僅崇尚武力系唔食開嘅

應該拿返金門先

提示: 違規內容已被屏蔽
等亞trump 落台就攻台.

現在已經不是有否武統能力的問題,是有否需要的問題,大陸對付台灣的方法和手段,已經隨著國力增加而變得有更多選擇

我個人吾支持武力解放台灣!  要比錢養d南島裔人   吾吊你!  封銷台灣  在台海佈置水雷  保護台灣   將台灣空域宣佈為防空演習區!  我們華人熱愛和平 有責任保護侵略台灣島的南島族裔人

引用:
原帖由 情商為零的人 於 2020-12-20 10:43 AM 發表
大陸唔啱台灣使用武力,宜家嘅情況並非唔打,而系共黨嘅自信心增強,中共喺解決國內問題上大一套成熟有效嘅方法,作為未來嘅世界主導者,僅崇尚武力系唔食開嘅
因大陸把台灣同胞當成骨肉兄弟

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2020-12-20 05:51 PM 發表

骨肉兄弟 一相情願者  人地好清楚表達自己係南島裔人   !  你訪問下台灣島居民 是否中國人?  重骨肉兄弟?有冇咁幼稚?

之前台灣一個節目講過,系因為依家系颱風季節,經常大風大浪,唔適合度海

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2020-12-20 07:19 PM 發表

骨肉兄弟 一相情願者  人地好清楚表達自己係南島裔人   !  你訪問下台灣島居民 是否中國人?  重骨肉兄弟?有冇咁幼稚?
咪係囉, 台灣先不仁, 中國可對佢不義, 一於核平佢吧

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-20 08:15 PM 發表

咪係囉, 台灣先不仁, 中國可對佢不義, 一於核平佢吧
何止蛙島不仁 還有相當多香港小黃人關于內地言論 尤其連登仔南京大屠殺言論不止反華 簡直是反人類 國家對于這些生物太仁慈
這些生物已非我族類

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2020-12-20 08:57 PM 發表

何止蛙島不仁 還有相當多香港小黃人關于內地言論 尤其連登仔南京大屠殺言論不止反華 簡直是反人類 國家對于這些生物太仁慈
這些生物已非我族類
其實, 台灣就了讓美日保住佢的地位, 真的對中國做了很多黑暗事, 不斷在外抹黑中國, 更有份策劃香港的黑暴搗亂, 用電騙來掠奪自己同胞金錢.

最罪大惡極更是1998年煽惑在印尼的華人, 拒絶上中國撤離船隻, 只後, 受台灣所騙的華人只落得數十萬被印尼人屠殺, 姦殺及虐殺至死, 台灣真係好邪惡!

唔好害國家啦 大陸對台動武? 食物唔夠 燃料唔夠 銀彈唔夠 信心唔夠 一打即輸 倒退50年都唔掂 外長已經吹緊和風

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2020-12-20 05:51 PM 發表

對哦
中共說了
要做到仁至義盡

1%的機會 做出100%的努力

盡人事  聽天命
就看台灣人自己 要選那條路

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]