• 瀏覽: 23,408
  • 回覆: 228
  • 追帖: 1
+12
再有記者於今日記者會追問,為何昨日新聞主任突然對記者作出提醒,需使用「新冠病毒」作提問,記者會主持並沒有回答,只是直接作出提醒世衛已更正病毒...

簡報疫情已太悶,「立場」想做新提目,搞慶班官反擊,以吸引讀者,保着間報社。。。。現今記者真幸苦🤭

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1954143/即時-港聞-再有記者追問使用-武肺-後果-新聞官重申提醒後直接結束記者會

DKLM ,又係毒果記者

簡報疫情已太悶,「立場」想做新topic,搞慶班官反擊,方便鬧交,以吸引讀者,保着間報社。。。。現今網媒記者真幸苦,要有計才可生存🤭

二十年前,江澤民伯伯斥責香港記者︰「TOO SIMPLE, SOMETIMES NAIVE!」

時至今日,香港記者,繼續SIMPLE,繼續NAIVE。

一人不尊重記者會

影衰香港記者質素

新冠肺炎死者, 死亡證唔寫新冠肺炎寫其他名, 會唔會冇保險賠?

想有保險賠就只可叫新冠肺炎.

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-19 06:16 PM 發表
一人不尊重記者會

影衰香港記者質素
小學生丶擴播時爆XYZ丶講女人身材的都是記者,記協都接受,故此,質素/專業與記者無關🤭

稱呼那位記者黑妓好Ok嗎?😂

多鬼餘,訂規矩講兩次,以後冇得參加,自己搵行家收料。以前聽記者講,美國白宮班記者,唔聽話就以後冇得參加,唔比證你。

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-12-19 06:17 PM 發表
新冠肺炎死者, 死亡證唔寫新冠肺炎寫其他名, 會唔會冇保險賠?

想有保險賠就只可叫新冠肺炎.
立場/🍎寫新冠肺炎,班讀者不會繼續訂閲。

好比拾數年前的娛樂新聞,娛記不數臭明星丶與明星閙交,報導便少睇/講🤭

睇下美國特朗普記者會

點對記者大家就有對比

引用:
原帖由 numan123 於 2020-12-19 06:27 PM 發表
稱呼那位記者黑妓好Ok嗎?😂
若班官真是這樣做,正中記者目的,又有新topic吸引讀者,保就業🤭

其實如果有妓者次次都有政治目的或抹黑任何單位,無專業操守既未下次唔歡迎呢 d 黑媒參加,拒絕入埸就得。就正如黑暴曱甴舉世皆知,我都唔認同大公報係任何正式新聞場合講出黎,始終呢d 係記者最基本既操守。

垃圾記者!

引用:
原帖由 freemind1 於 2020-12-19 06:30 PM 發表
多鬼餘,訂規矩講兩次,以後冇得參加,自己搵行家收料。以前聽記者講,美國白宮班記者,唔聽話就以後冇得參加,唔比證你。
若真如此,立場/🍎記者又可寫幾日故仔,保就業🤭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]