• 瀏覽: 2,978
  • 回覆: 74
鑑於疫情關係,旅遊業大受打擊,政府早前推出防疫抗疫基金援助旅遊業,卻成為騙徒可乘之機。警方早前發現7間小型旅行社懷疑以虛

如果證據確鑿就應該重判公司負責人坐返二三十年監!!!!!
呃政府錢等於呃全港市民錢!!!絕不能姑息!!!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201218/bkn-20201218135224534-1218_00822_001.html

唔救旅遊業又呱呱嘈,救你又搵政府笨!仲點救你哋呀?

何止旅遊業…d黃店有“手足”教做數添喇

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-12-18 04:05 PM 發表
鑑於疫情關係,旅遊業大受打擊,政府早前推出防疫抗疫基金援助旅遊業,卻成為騙徒可乘之機。警方早前發現7間小型旅行社懷疑以虛

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201218/photo/bkn-20201218135224534-1218_00822_001_01b.jpg?20201218155846

如果證據確鑿就應該重判公司負責人坐返二三十年監!!!!!
...
其實政府支援大把人呃。政府又唔查清楚

相信只係冰山一角.

抵拉,仲想發疫症財

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-12-18 04:15 PM 發表

其實政府支援大把人呃。政府又唔查清楚
呢個政府都係錢多得滯!!!!!
批嗰個政府官員都應該拉去坐監!!!!!

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-12-18 04:20 PM 發表

呢個政府都係錢多得滯!!!!!
批嗰個政府官員都應該拉去坐監!!!!!
錯。系刁民玩野。刁民長期呃政府$。但又反政府。比稅又小

自由民煮就係咁.

所以, 人是要管的.

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-12-18 04:17 PM 發表
相信只係冰山一角.
政府錢(市民血汗錢)咁易呃,而且又大數目,實吸引到用腦嘅騙徒!!!
好心政府批錢批得謹慎D同派人跟進下啦!!!

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-12-18 04:24 PM 發表

政府錢(市民血汗錢)咁易呃,而且又大數目,實吸引到用腦嘅騙徒!!!
好心政府批錢批得謹慎D同派人跟進下啦!!!
跟進多, 就是行政費高.

都是提高罰款罰坐監, 用懲罰阻止最好性價比.

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-12-18 04:22 PM 發表

錯。系刁民玩野。刁民長期呃政府$。但又反政府。比稅又小
一於全力屌柒班刁民,屌埋佢哋全家上上下下!!!
俾騙徒呃嘅官員(批錢嗰個)都要負責任坐監!!!

選區議員都洗500萬啦......

62人先呃得290萬......冇x用

政府仆街 含家產
成日覺得我地市民 打工仔呃佢錢
吊啦媽商家佬仲呃得勁呀! 官商勾結!

引用:
原帖由 令狐椒 於 2020-12-18 04:28 PM 發表

跟進多, 就是行政費高.

都是提高罰款罰坐監, 用懲罰阻止最好性價比.
要重判
呃政府100蚊就坐一個月監
呃1200蚊就坐一年監
呃萬二蚊就坐十年,呃二萬四就坐廿年⋯如此類推,睇你搏唔搏,等你呃得咁過癮吖嗱!!!

做嘢捉騙徒啦政府

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]