• 瀏覽: 6,150
  • 回覆: 172
3名警員去年6月在北區醫院內虐待一名因襲警被捕的六旬老翁,其中二人承認藉公職作出不當行為罪,餘下一人經審訊後亦被裁定罪成

為什麼警察都要入獄,証明香港司法公平公正

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201218/bkn-20201218152014745-1218_00822_001.html

熱賣及精選
講真,對警察偏嚴啦。私鳥重傷都無咁大罪。。依家罪加三賠

抵死.
犯法就要接受法律制裁.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!
引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-18 03:50 PM 發表

如果佢哋唔係執法人員, 就唔會咁重罰.
呢樣嘢, 係世界各地 (正常法制下, 人治除外) 都係一樣 - 知法犯法, 罪加一等.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!
引用:
原帖由 samsampigpig 於 2020-12-18 03:53 PM 發表

如果佢哋唔係執法人員, 就唔會咁重罰.
呢樣嘢, 係世界各地 (正常法制下, 人治除外) 都係一樣 - 知法犯法, 罪加一等.
就系罪加一等都唔止。。看片都系侮辱性打幾下。。都私鳥打到出曬血。。如果按一般人咁打法。最多坐三個月。但依家坐幾年。罪加十等

忠 誠 勇 毅,  警隊精英 ?

點解判詞中沒有 [認罪有悔意] , 被革職 [再犯機會微] 去減刑!

冰山一角

引用:
原帖由 cHENG222214 於 2020-12-18 03:34 PM 發表

3名警員去年6月在北區醫院內虐待一名因襲警被捕的六旬老翁,其中二人承認藉公職作出不當行為罪,餘下一人經審訊後亦被裁定罪成

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201218/photo/bkn-20201218152014745-1218_00822_001_01b.jpg?20201218152022

為什麼警察都要入獄,証明香港司法公平公正

新聞來源連結: ...
好彩就cctv影到
唔好彩就唔知幾多單
繼續拉曬d黑警就岩啦

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
我係是其是!非其非的人!
這三個差佬虐打他人!
的而且確很應該被判監!
這個法官判案正常!
而且刑期合理!
希望其他差佬以後對付叛國暴徒!
唔該光明正大射殺牠們!
咁就彰顯公義嘞!

對判刑上訴

回覆 引用 TOP

咩係狗渣敗類? 我睇就係呢3隻

我看到 過去的自己真實的樣貌
一步步過程中成長跳躍
好想告訴他什麼不需要

我遇到 人生中幾次突然的低潮
本來想就地安靜的躺好
卻發現往前風景會更好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-18 03:50 PM 發表

私了打到人哋半死都係坐幾個月或守行為……7警被淋尿踼幾腳就2年甚麽道理

引用:

我只會話對曱甴放水,唔算對警察偏嚴,今次既刑期我覺得合理,呢幾個警察係唔抵幫。但曱甴私了果 d 正常亦應該以兩三年起跳。

回覆 引用 TOP

黑警死全家

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]