• 瀏覽: 44,636
  • 回覆: 513
+13
我承認
bno

onb

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-18 09:05 AM 發表

作為國家領導人,他們的家人點可以係外籍人士....
啲曱甴著草都識得講與家人無關啦!

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2020-12-18 09:10 AM 發表

啲曱甴著草都識得講與家人無關啦!
我講緊係領導人的忠誠....

未L同曱甴比...

引用:
原帖由 hetzer 於 2020-12-18 08:37 AM 發表
機場都用ID咭出入
而家就係有人針對尼個問題,可能遲下機場出入境未必再可以咁

為何要考慮?,直接廢除

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-12-18 08:01 AM 發表
睇吓台灣電視點講
https://youtu.be/rvtzGhPYPio
資本主義的本性,而且西方社會太自私,人情淡薄

曱甴快L的走, 不要污染香港

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-18 07:59 AM 發表
【本報訊】英國政府將英國國民(海外)護照(BNO)塑造成港人的「逃生門」,中央及特區政府均炮轟英國違反《中英聯合聲明》,由於當年列明BNO只是作旅遊用途,現時卻被英國政府連番扭曲,成為政治表態的手段。中國外交部發聲明反擊,指將考慮不承認BNO為有效旅行證件.......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201218/00176_044.html
弓起黃油, 移民去大陰蒂國, 有去無回

立例規定所有高官要放棄外國國籍

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2020-12-18 09:01 AM 發表
問下林鄭,振英,高官一眾人士,他們的家人渣咩護照??😏😏
渣乜野護照都好,就千萬唔好渣BNO

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-12-18 08:03 發表
不承認雙重國藉已經足夠
要5+1後成功先入到藉,即係話仲有6年用香港居民身份兩邊走拎埋香港褔利

曱甴走係好事!

引用:
原帖由 hetzer 於 2020-12-18 08:37 AM 發表
機場都用ID咭出入
用id咭上到機咩?

曱甴走係好事,但走之後必要取消香港身份証!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]