• 瀏覽: 2,174
  • 回覆: 28
引用:
原帖由 71833 於 2021-1-21 04:30 PM 發表
打到人骨折竟然賴人地用手擋 ,如果係咩人教路,仆街小心報應! 
黃畜法官唔話係還手算係咁

引用:
原帖由 eclipseone 於 2020-12-17 02:27 PM 發表
個官鼓勵起路障
係鼓勵打人

引用:
原帖由 71833 於 2021-1-21 04:30 PM 發表
打到人骨折竟然賴人地用手擋 ,如果係咩人教路,仆街小心報應! 
唔用手擋可能已經被打死,我強烈懷疑個棺係低能嘅🤔🤔

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-17 02:25 PM 發表
男子已服刑5個月的不服定罪及刑罰上訴。
6歲男的士司機於去年11月不滿49歲同行在屯門市中心附近的士站移走路障,二人爭執打鬥期間令清理路障者手部骨折。司機早前被裁定一項對他人身體加以嚴重傷害罪成,判囚一年,已服刑5個月的他不服定罪及刑罰上訴,黃崇厚法官今在高等法院駁回其定罪上訴,但裁定其刑期上訴得直,監禁刑期會由12個月減至9個月,書面理由將擇日頒布。

唔駛驚,黃棺響大廳....:smile_4 ...
6 歲就咁惡?

我地市民又睇到上訴庭幾L權威,不需設量刑委員會。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-12-17 02:25 PM 發表
6歲男的士司機於去年11月不滿49歲同行在屯門市中心附近的士站移走路障,二人爭執打鬥期間令清理路障者手部骨折。司機早前被裁定一項對他人身體加以嚴重傷害罪成,判囚一年,已服刑5個月的他不服定罪及刑罰上訴,黃崇厚法官今在高等法院駁回其定罪上訴,但裁定其刑期上訴得直,監禁刑期會由12個月減至9個月,書面理由將擇日頒布。

6歳男的士司機?咩事呀?

再上訴

引用:
應該用個頭去擋

一年刑期已經無阻嚇力啦

仲減刑,痴鳩線

好彩用手擋骨折,如果打頭可能凶殺或誤殺

引用:

有分別咩

反正都係食免費飯,做咩唔食耐d

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]