• 瀏覽: 6,334
  • 回覆: 73
+16
係咪即係 - 救護車熄匙停車14分鐘係無問題?

兩位醫生口供出入太大

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-17 03:05 PM 發表
暗示傷勢比單跌傷1下撞擊重好很多
要問牛津了
法輸功黨神都無識答,仲問牛津?問九龍城皇帝好過啦。

生又害人,死又害人

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-12-17 02:01 PM 發表
閰皇要你三更死不許留人到五更……只怪心地唔好去搞人婚禮然後玩跳欄跌死咗
大家記唔記得年初3車公枝簽講乜?

人生何在逞英豪,天理人情只要公;天眼恢恢疏不漏,定然作福福來縱

由年初3班曱甴和你飛好自HIGH 地不停講, 又肺炎, 又乜柒

到今日,而家班曱甴自我消費曱甴, 終於明"人生何在逞英豪", "天眼恢恢疏不漏"是什麼意思, 原來是周生個CASE, 黑暴是老美同呆灣是幕後黑手

天理人情只要公, 定然作福福來縱, 就是立左國安法才公道, 之後香港就有福

累人累物,生又害人,死又害人
遠離政治就唔洗依個下埸

引用:
原帖由 carters 於 2020-12-17 01:48 PM 發表
科大學生周梓樂死因研訊第20日,死因庭傳召伊利沙伯醫院神經外科醫生麥凱鈞,以專家證人身分作供。麥凱鈞估計,按照周梓樂送院時的情況,即使早10分鐘送抵醫院,情況都不會差太遠。他又表示,不能判斷周梓樂墮樓前是否清醒。

根據麥凱鈞的報告,周梓樂在事發凌晨4時,接受右邊頭骨切除手術,為腦部減壓。翌日早上8時送往深切治療部,昏迷指數在術後沒有變化。同日下午3時,醫生為周梓樂進行第二次手術,術後顱內壓仍 ...
急症室嗰個醫牲上午一作完供,下午一開庭裁判官就話有重要證據可能會影響證人嘅證供,其實就係裁判官見個急症室醫牲講咗啲完全與事實不符嘅猜測,為免影響陪審團的公正,所以咪立即俾啲新證據出嚟等啲人唔好用啲猜測嘅供詞影響研判囉。

好多絕症病人啲醫生都係用臨床檢查黎估計生存日期,咪又係大把case可以活得比醫生估既長,呢個醫生憑咩肯定延醫14分鐘唔重要?

引用:
原帖由 carters 於 2020-12-17 02:34 PM 發表

死咗仲要被人抽水,食人血饅頭.....
十一月八日死,十一月廿四日投票

引用:
原帖由 黑蟑螂群毆 於 2020-12-17 09:17 PM 發表

法輸功黨神都無識答,仲問牛津?問九龍城皇帝好過啦。
法霉功係咁上下,人哋叫牛頓唔係牛津…

引用:
原帖由 carters 於 2020-12-17 02:34 PM 發表

死咗仲要被人抽水,食人血饅頭.....
呢D打靶仔做得陰質事太多,抵死。

天網恢恢,要死嘅,一定走唔甩

郭嘉琪在報告表示,周梓樂看起來死於「頭部受傷」,因為頭骨骨折是可致命傷害,背後有兩種可能性,包括頭部撞到堅硬表面,或者鈍器衝擊所致。

郭嘉琪在庭上解釋,周梓樂的情況似是「移動中的頭部擊中硬物」,因為傷勢集中在右邊頭部及盆骨,相信他當日右傾墮地,而且沒有跡象顯示他墮地前曾經遇襲。對於周梓樂的手掌有傷,郭嘉琪則稱傷勢在高處墮下的事件不算常見。

本案專家證人、資深法醫馬宣立供稱,他受周梓樂父母委託,觀察解剖過程。馬宣立表示,大致同意郭嘉琪的看法,至於周梓樂會否在墮下前遇襲,他稱假如有人以磚頭施襲,或可造成頭部同一位置骨折,「但要好巧合先製造到」,亦要有計劃配合。

針對周梓樂的手心有傷疤,馬宣立認同情況較罕見,因為墮樓者伸手遮擋身體時,一般會弄傷手指而非手掌。另有陪審員問到,為何周梓樂的頭部及盆骨最先落地,沒有本能地以手腳保護自己?馬宣立表示,如果周梓樂的手腳先著地,或許不會致死,「有時好唔好彩,跌嘅姿勢好awkward,就會變成咁嘅下場」。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]