• 瀏覽: 6,399
  • 回覆: 73
+16
死因研訊主任向麥展示閉路電視影像截圖,顯示相信是死者墮下時的情況。麥供稱,死者的傷勢應源於嚴重衝擊,因死者的顳骨岩部亦有骨折,而這是較堅固的部位。麥指死者從約4米高的位置墮下,考慮到地心吸力及地面的硬磚塊,預計力道很大。
死因裁判官問及麥,死者的傷勢是由1次,還是多次衝擊造成。麥指不排除多次衝動造成,但1次衝擊亦可能造成死者傷勢。
死因裁判官又向麥指出,早前有證供指如果死者神智清醒時墮下,應該會用四肢着地,惟死者送院時四肢無傷,問及麥的意見。
麥回應指,由於死者從4米高處墮下,死者當時未必有足夠時間調整身體姿勢,而且在過往經驗中,有病人曾在4米以上的高處墮下,但亦四肢無傷
。研訊今午續。

搞人婚禮自己受番

死因裁判官又向麥指出,早前有證供指如果死者神智清醒時墮下,應該會用四肢着地,惟死者送院時四肢無傷,問及麥的意見。
麥回應指,由於死者從4米高處墮下,死者當時未必有足夠時間調整身體姿勢,而且在過往經驗中,有病人曾在4米以上的高處墮下,但亦四肢無傷。研訊今午續。

條9官聽完應該好X冇引

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-12-17 03:05 PM 發表

這位麥凱鈞醫生實話實說,才是專業神經外科醫生..

先前嗰個咩無骨折很奇怪,猿磚家之流.......
俾人擲落樓依啲只係猜測,作為一個醫生供詞只需講出已知既事實。佢話俾人擲落樓,咁有冇諗過,要係短時間內搬起一個冇知覺既成年男人既難度有幾高?!

如果係警察阻路,醫生嗰答案會唔會唔同?!🤔

引用:
原帖由 Gooddayeveryday 於 2020-12-17 05:36 PM 發表

俾人擲落樓依啲只係猜測,作為一個醫生供詞只需講出已知既事實。佢話俾人擲落樓,咁有冇諗過,要係短時間內搬起一個冇知覺既成年男人既難度有幾高?!
現場咁多手足.........要扑暈佢冇人發現都難啦
唔扑暈點搬+掟

曱甴之父有冇多謝醫生

唉  比自己人足累死  🥺🥺

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-17 03:05 PM 發表
暗示傷勢比單跌傷1下撞擊重好很多
要問牛津了
唔使麻煩牛津啦,問周同學班手足最清楚

引用:
原帖由 carters 於 2020-12-17 03:24 PM 發表

佢老豆己經多次表示想早點結束
個老豆咁快就想唔玩了?

引用:
原帖由 Gooddayeveryday 於 2020-12-17 05:36 PM 發表

咪係,作為一個醫生就應該係咁..
但係醫畜思想唔係人咁品.....

一隻唔識飛的暴徒曱甴表演跳樓, 結果好明顯係一定會跌死吧... 不用醫療專家都好清楚明白的...

引用:
原帖由 carters 於 2020-12-17 02:34 PM 發表

死咗仲要被人抽水,食人血饅頭.....
黃屎9黑暴渣每個月都消費死者,食得仲勁喎

當日咁多自己友喺停車場
到今日都唔出現
真令人心寒

姐係死於on9啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]