• 瀏覽: 7,715
  • 回覆: 112
+3
香港人,成日信咩核心價值,以為自己高人一等。。。結果,連住公屋,都要自我否定,真係高尚香港人。

引用:
原帖由 威廉PO 於 2020-12-17 11:46 AM 發表
香港人,成日信咩核心價值,以為自己高人一等。。。結果,連住公屋,都要自我否定,真係高尚香港人。
袛可以說:香港人瘋了!!

叫政府重推租置,公屋人自然升價

吊,無離題,
個個人都係為了理想,
你做唔到就吊九人

引用:
原帖由 瘋瘋癲癲既白痴 於 2020-12-17 11:48 AM 發表
叫政府重推租置,公屋人自然升價
今日重推租置, 不如加額綠置~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-12-17 11:54 AM 發表

今日重推租置, 不如加額綠置~
咁公屋人一樣上唔到樓
重推租置最方便

嘆住公屋是人生污點抬起不頭

做人真係冇志氣

引用:
原帖由 露線圖 於 2020-12-17 11:10 AM 發表
公屋多年來都是基層市民的住屋安全網,不少人輪候多年等候「上樓」,以改善生活環境。近日卻有網民形容,住公屋為人生的污點和恥辱,又怕萬一被同事發現住公屋,便無法抬頭做人,聲言寧願露宿,也不願意入住公屋,認為露宿雖然辛苦,但「起碼擁有自由和尊嚴」...

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2825000/2829995/OG_1024.jpeg
地產經紀老世一聽到林鄭話起三十萬公屋即時腳軟,即刻要各AA在討論區唱衰公屋居屋,怕以後無生意。

大丈夫能屈能伸

引用:
原帖由 瘋瘋癲癲既白痴 於 2020-12-17 11:55 AM 發表

咁公屋人一樣上唔到樓
重推租置最方便
唔可以搬去綠置居;係要屈嚮播毒公屋過世??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-12-17 11:58 AM 發表

唔可以搬去綠置居;係要屈嚮播毒公屋過世??
上得樓唔會理炒唔炒到+住唔住到

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2020-12-17 11:56 AM 發表

地產經紀老世一聽到林鄭話起三十萬公屋即時腳軟,即刻要各AA在討論區唱衰公屋居屋,怕以後無生意。
世事都給你看透了~

引用:
原帖由 瘋瘋癲癲既白痴 於 2020-12-17 12:00 PM 發表

上得樓唔會理炒唔炒到+住唔住到
你噏乜卵?炒樓?

引用:
原帖由 KC15 於 2020-12-17 11:17 AM 發表

為尊嚴快D去啦!趁重有一個位。
彩虹站牛池灣出口

哲學,
佢唔係廢,仲係打緊工搵錢,
同真正訓街攤手攞錢係兩回事,
破斧尋舟有幾多人可以做到?
佢想法有點瘋狂,
但係慳錢有誰做到?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]