• 瀏覽: 8,901
  • 回覆: 25
引用:
原帖由 starr 於 2020-12-16 07:11 PM 發表
2020-12-15 20:21                                                                                                                                    

美國新冠肺炎疫情死亡人數星期一超過了30萬,這是一個極其驚人的數字。然而美國平靜度過了這一天,美 ...
都係報3千

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-12-16 07:44 PM 發表
二月頭當疫情最初在武漢爆發的時候,這種論調已經不斷急不及待的出籠了。

防治病毒,中國需要憲政民主

https://cn.nytimes.com/opinion/20200211/zhang-qianfan-constitutional-cure-coronavirus-china-democracy/
首先民主自由人權法治嘅話
石(蝙蝠女)正麗就唔會搞啲咁嘅嘢出嚟
跟住赤共又唔會隱瞞疫情
然後文明廉恥嘅大6人又唔會食退燒藥4圍播毒

引用:
原帖由 ginppl 於 2020-12-16 09:07 PM 發表

多謝攞番出嚟
這種文章最大作用就是做笑料
Imagehk.on.cc › cnt › cnnews › mobile
內地去年流感死亡人數僅得153人專家指數據被大大掩蓋|即時新聞 ...
2019年12月9日 — 冬天是流感高峰期,有專家近日在今年中國家庭健康大會疾病 ... 年間,以及2014年及2015年間,流感死亡人數至少有8.8萬  ...

由於赤共特色嘅方法文化
十9幾萬佢會計百幾,甚至計死幾件only
其他唔算數

引用:
原帖由 A1899 於 2020-12-16 09:45 PM 發表
唔駛假設,係肯定!正如係呢度都成日有某幾個人話當年中國餓死人唔係天災係共產黨殘殺啦!
話殘殺就誇張咗
但天災就肯定係藉口

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2020-12-17 08:24 AM 發表
吾唱衰你 點搞到你內部分烈?威脅統治權!  有好多正義人民係岸鳩鳩信d西方化報道  玩死自己!烏克蘭係好例子 幾多岸鳩正義上身走上街反政府  結果他們的正義換取了今天的什麼?
ching想講係蘇聯解體後尤先科上台搞共產
定係亞努科維奇做俄9?

2004-2005年橙色革命        編輯
主條目:栗子花革命
自從喬治亞發生玫瑰革命後,烏克蘭也發生了橙色革命(又稱栗子花革命)。民主派、我們的烏克蘭的尤申科在控訴第二輪投票選舉舞弊下,在第三輪投票勝利成功當選總統。橙色革命後,尤申科的烏克蘭政府堅持民粹主義,把財政預算的80%都分發給民眾,此舉導致嚴重的通貨膨脹,人民生活水平大幅下降。此外,新上任的親西方政府迅即權鬥不斷,尤申科的執政黨我們的烏克蘭和佔內閣和議會主導地位尤莉亞·提摩申科聯盟內鬥,總理提摩申科更被罷職,2006年的國會選舉中親西方政府下台,親俄的亞努科維奇再任總理,第二度上台執政。2007年尤申科提前解散國會,新的國會選舉,親西方提摩申科聯盟和我們的烏克蘭取得過半議席,提摩申科再次出任總理。

2010年烏克蘭總統選舉,親俄的亞努科維奇前總理在第二輪投票以48.95%取得勝利,再度上台執政。

2013年親歐盟示威運動        編輯
主條目:烏克蘭親歐盟示威
2013年底,親俄的烏克蘭總統亞努科維奇政府中止和歐洲聯盟簽署政治和自由貿易協議,欲強化和俄羅斯的關係,導致烏克蘭親歐洲派在基輔展開反政府示威[27],抗議群眾要求政府和歐盟簽署協議、亞努科維奇下台、提前舉行選舉。
2014年2月22日,亞努科維奇因處理國內大規模示威失當,被議會罷免其總統職務,並宣布提前於同年5月25日舉行總統大選[28]。亞努科維奇現流亡俄國,尋求俄國政治庇護。

引用:
原帖由 虎榮 於 2020-12-17 10:00 AM 發表

晤得喇。

如去到呢個地步,西方圍剿 中方,已晤給任何中國人入境,你再講300, 跟本無人信,同時西方會用各種方法攪死中國,當然會順便攪死埋香港,包括你和我!
所以先大手筆報4千

引用:
原帖由 robin09 於 2020-12-17 10:42 AM 發表
一句話,美國人的命不是命 。
大6人“連數字也不是”

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-17 01:23 PM 發表
中國疫情消退正正反映中國獨有體制優越靈活去面對問題,外國人唔恨得咁多呢!🤭
風聲鶴唳果陣死3千
而家冇事都4千
如果係真嘅話
🤭

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-17 04:24 PM 發表

噢,我忘記咗美國死幾多...😷🤒
人地有數字
仲會查返轉頭
各國都係
而且機構係獨立行事

引用:
原帖由 A1899 於 2020-12-17 05:07 PM 發表

你咪其中一個囉
1個甚麽?

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-12-17 05:35 PM 發表

電子煙肺炎...流感增加數字...軍事基地洩漏...侵侵新冠肺炎快速好返...登月支老尾國旗...伊拉克樽洗衣粉...真係好多嘢好多數字都要搞清搞楚!🤭
好清楚呀
有咩問題?

引用:
原帖由 starr 於 2020-12-17 06:57 PM 發表

咁都仲可以幫美帝吹,真係佩服
大6人話“連數字也不是”
請問關是否幫美帝吹乜事

引用:
原帖由 starr 於 2020-12-17 07:00 PM 發表

突發:美國疫情吹哨人被抄家!警察槍指孩子武裝突襲
毒果假新聞

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-17 07:34 PM 發表

石正麗搞左乜野出黎?你講野唔需要證據?
你對新冠病毒基因有幾多認識?點樣證明係人搞出黎?

無證無據唔該死出時政版

宜家twitter fb 都會禁止呢D 不實言論,Apple app store Google play 都會審查上架既App不包括對病毒同疫苗既不實資訊. 我建議香討不作例外。尤其係Apple app store,見到一定上唔到架,比一個戇鳩仔拖累全世界無得用。
只准傳電子煙Fort Detrict嘅謠
係咪?
同中國特色言論自由1樣

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-12-17 07:56 PM 發表

咁你有無證據呀?有的話拎出黎睇下?

你無丫嘛,你乜春都唔識,無辦法用科學方法去證明

做到既就唔係戇鳩廢青,而係諾貝爾生物學獎大熱門,仲唔去做?
做咩你唔講電子煙Fort Detrict?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]