• 瀏覽: 3,742
  • 回覆: 47
+5
本港新冠肺炎疫情持續近一年,口罩成為港人日常的必需品。消費者委員會今(15日)公布市面上30款口罩的測試結果,當中29款樣本的平均細菌過濾效率

唔好再認為內地聽嘢唔好。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/561979/口罩-消委會測試四地產品-港產平均得分高於台灣-但不及內地

台灣省生產係中國最差

日笨城有賣隻P字頭越南制品質都好差

以前有人話,東莞塞車一個鐘,全球都無貨賣。中國產品性價比系最好既

點會呀 !?!?
依照某類生物所講,乜台灣唔係品質嘅標準咩 ?????

一定係消委會造馬

引用:
原帖由 Parkwood 於 2020-12-15 07:16 PM 發表
點會呀 !?!?
依照某類生物所講,乜台灣唔係品質嘅標準咩 ?????

一定係消委會造馬
咩生物?兩棲類?

引用:
原帖由 JingKing 於 2020-12-15 06:41 PM 發表
本港新冠肺炎疫情持續近一年,口罩成為港人日常的必需品。消費者委員會今(15日)公布市面上30款口罩的測試結果,當中29款樣本的平均細菌過濾效率

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201215/415556893918892032948236.jpeg/98tAU_Z0dhcPD90kv2jHDVKhj4tYJ7H36JRreuiUa3o

唔好 ...
台wan野不嬲渣

台灣連測試劑都有問題,唔係點會本土零確診但又有個案出口丫,台灣口罩成效當然存疑。

引用:
原帖由 victorkc 於 2020-12-15 07:22 PM 發表
台灣連測試劑都有問題,唔係點會本土零確診但又有個案出口丫,台灣口罩成效當然存疑。
根本就扮測試

引用:
原帖由 JingKing 於 2020-12-15 06:41 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201215/415556893918892032948236.jpeg/98tAU_Z0dhcPD90kv2jHDVKhj4tYJ7H36JRreuiUa3o

唔好 ...
民賤黨小英將中國製造優質口罩,假冒係台灣製造,用來送禮給波蘭,台灣省民用本地製劣質口罩,果然民賤黨小英 !

口罩質素輸了給內地

下次香港自己做埋廁紙同內地比較下

內地人咪一樣用大陸製造嘅口罩,無乜問題吖,睇實際情況啦,唔應該作無謂揣測囉

來自內地的口罩含菌量最高,平均每克細菌菌落總數達到29.2,較本港製口罩高出一倍。

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-15 07:29 PM 發表
口罩質素輸了給內地

下次香港自己做埋廁紙同內地比較下
老老實實
根本質素好唔好
同 made in 邊度冇關
只係同個生產商本身嘅質素有關
無論香港同大陸,都有好嘢造到出嚟

我只係睇唔過眼有某類生物,一見 "台灣" 就以為係良心嘅代表,品質嘅標準,質素嘅保証咁啫

有乜撚咁驚訝?大陸口罩工廠,工人,原料,經驗齊備,你班黃屍曱甴想食口罩條水,又柒下柒下乜鳩都唔識,俾你搵到個口罩機開關掣嗰時,大陸都做咗幾億個口罩出嚟喇!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]