• 瀏覽: 31,797
  • 回覆: 323
  • 追帖: 2
+9
中澳貿易關係惡化之際,中國官媒周一(14日)報道稱,國家發展和改革委員會准許電力公司進口煤炭,不受審批限制,但澳洲煤炭除

澳鬼乜唔係好勁嘅咩!?
咁巴閉巴咪同中國做生意囉,揾你個老尾大佬救命唄!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 1215_00992_001.html

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
唔同澳洲買都唔得????
簽左RECP...…….轉同印尼買有咩問題???

地盤佬指澳洲不減價9成賣煤炭將違人權法

你大佬日日違世貿規定,都無乜大問題啦

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2020-12-15 01:52 PM 發表
地盤佬指澳洲不減價9成賣煤炭將違人權法
國內話澳洲佬啲炭有質量問題,澳洲佬自己檢討吓啦!!!!

咁多國家都有出口媒炭,澳洲的價格是不是價廉物美﹖

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-12-15 01:44 PM 發表
中澳貿易關係惡化之際,中國官媒周一(14日)報道稱,國家發展和改革委員會准許電力公司進口煤炭,不受審批限制,但澳洲煤炭除

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20201215/photo/bkn-20201215113735635-1215_00992_001_01b.jpg?20201215131136

澳鬼乜唔係好勁嘅咩!?
咁巴閉巴咪同中國做生 ...
邊條世貿規定一定要澳洲買?

一場疫情真係照妖鏡,班妖魔鬼怪盡現,香港就有磚家,澳洲就總理,個個昨日既我打倒今日既我

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-12-15 01:55 PM 發表

國內話澳洲佬啲炭有質量問題,澳洲佬自己檢討吓啦!!!!
澳洲野咁多問題,又有蟲卵又夾雜雜質,,

每次都要驗清楚先放關...

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-12-15 01:44 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20201215/photo/bkn-20201215113735635-1215_00992_001_01b.jpg?20201215131136

澳鬼乜唔係好勁嘅咩!?
咁巴閉巴咪同中國做生 ...
叫屎眼聯盟買咪得囉

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-12-15 02:03 PM 發表

澳洲野咁多問題,又有蟲卵又夾雜雜質,,

每次都要驗清楚先放關...
香港依家週街特價澳洲食品,點解咁平?
咪係大陸唔要送晒嚟香港囉!!!

懐疑煤炭中有盜聴器,危害國家安全...
証拠就対比華為...沒有証拠就是証拠

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-12-15 02:05 PM 發表

香港依家週街特價澳洲食品,點解咁平?
咪係大陸唔要送晒嚟香港囉!!!
如何平,我見到"大生"既澳洲保利牛奶和比利時既黑白牛奶同樣係$13
一升..
不過黑白奶一出就俾人掃晒,而澳洲奶去貨好慢...

如果中國禁止進口澳洲煤炭,便違反了世界貿易組織規定及雙邊自由貿易協議,將帶來「雙輸」局面。

我只係見到澳洲輸喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]