• 瀏覽: 22,499
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-12-15 10:13 AM 發表
反修例風波觸動北京親手制訂《港區國安法》,此舉原為填補國家安全漏洞,卻引發部份港人萌生移民念頭;與此同時,英國不斷為俗稱「BNO」的「英國國

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201214/415229456114782208385712.jpeg/VBS_ahF8c4zZXVeqYBPKQgvmtCUkv_6b849Hs_OPR7M

...
不能認同共產黨者走(充公資產,趕出香港)。。取消雙重國籍,永久禁止入境,同擁有香港資產,網上實行實名制,永久禁止里D人網上發言

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-12-15 12:35 PM 發表

不能認同共產黨者走(充公資產,趕出香港)

唔係咁惡呀
系。。2百萬黃人趕走

引用:
原帖由 kelvintee1 於 2020-12-15 01:48 PM 發表
問題係你點知人地有雙重國籍
政府有資料

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-12-15 01:28 PM 發表

大陸現在就唔比黃人走,因為佢地知道藍友幫唔到香港,你話點算好
系資產/資金留低。。人可以比你走

引用:
原帖由 股佢唔到 於 2020-12-15 03:48 PM 發表

不能認同共產黨者走(充公資產,趕出香港)<---- 不同意, 咁咪仲惡過黑社會?

取消雙重國籍<---- 同意

永久禁止入境<---- 不同意, 如無犯事點降唔俾人入境, 即只保留香港本地人, 其他外籍人士一律趕走?

同擁有香港資產<---- 唔明, 唔俾外資投資香港?

網上實行實名制, 永久禁止里D人網上發言<---- 同意, 但既然已經實名制又怕咩人網上發言? 反而 ...
希望中共跟我講方式做。。。可清班垃圾走

引用:
原帖由 burgeon 於 2020-12-16 12:03 AM 發表

咁又誇張咗D,移咗民嘅自動喪失香港居民身份及國籍就足夠啦,唔俾入境及買香港資產即係唔賺外匯唔俾人投資,咁香港咪死得?
現在都系大陸人買。幾時到里班人玩,只顧炒樓同股票。。在路ㄧ條

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-12-15 10:13 AM 發表
反修例風波觸動北京親手制訂《港區國安法》,此舉原為填補國家安全漏洞,卻引發部份港人萌生移民念頭;與此同時,英國不斷為俗稱「BNO」的「英國國

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201214/415229456114782208385712.jpeg/VBS_ahF8c4zZXVeqYBPKQgvmtCUkv_6b849Hs_OPR7M

...
清在200萬黃人。香港清靜好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]