• 瀏覽: 22,467
  • 回覆: 227
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 bestwin61 於 2020-12-15 02:32 PM 發表
起碼走四百萬人
到時二揀一,到時都唔知有冇4萬人會走

引用:
原帖由 Coconut888 於 2020-12-15 02:14 PM 發表

有外國國籍嘅高官一樣係雙重國籍,順便攪哩
一視同仁👍🏻👍🏻仲要冇香港永久居民福利,交重稅

八九十年代移民潮産生好多雙重國藉,加上佢地既下一代再下一代,真係唔少人數

引用:
原帖由 前晚白滑的主角 於 2020-12-15 01:42 PM 發表
BNO根本就係97回歸前呃香港人的垃圾產物,完全係旅遊証件,不能定居英國,同澳門回歸發俾澳門人的萄籍護照完全不同。而家為反中再呃香港人,有錢呃錢,無錢就呃勞動力,現代版賣香港人豬仔!
不能認同更多!葡萄牙留畀澳門人本護照,已經係葡籍,你估中央唔知咩,只不過中葡雙方各自表述基本法內容咋嘛,大把澳門朋友直頭可以去歐洲居住,工作,怎至乎讀書都係免費,英國之前未脫勾,大把澳門學子去左英國讀書啦!

包括香港同澳門都應該分開,邊有理由一個人攞兩地福利,

引用:
原帖由 風和日麗小白兔 於 2020-12-15 03:46 PM 發表
香港人養育一班後生仔女,免費大中小學讀書,如今稅又收唔到,人力又無,真係蝕本。確實應想吓如何減少移民的他們取巧領取香港各樣福利,但服務別國人民。
鬼叫政府趕人走

引用:
原帖由 ruspc2 於 2020-12-15 02:57 PM 發表

我怕某些功能組別如某些商界會零選民。
唔怕!呢個世界從來不缺的就係——人

引用:
原帖由 股佢唔到 於 2020-12-15 03:48 PM 發表

不能認同共產黨者走(充公資產,趕出香港)<---- 不同意, 咁咪仲惡過黑社會?

取消雙重國籍<---- 同意

永久禁止入境<---- 不同意, 如無犯事點降唔俾人入境, 即只保留香港本地人, 其他外籍人士一律趕走?

同擁有香港資產<---- 唔明, 唔俾外資投資香港?

網上實行實名制, 永久禁止里D人網上發言<---- 同意, 但既然已經實名制又怕咩人網上發言? 反而 ...
希望中共跟我講方式做。。。可清班垃圾走

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-12-15 02:44 PM 發表

香港唔係國籍LA........
如果BNO 直接當英籍都好
咁大家到時選英籍港人定中籍港人
但英的當然要取消回香卡LA
請問你填國籍係乜野?
我填中國.  英籍港人? 咪又攞香港福利呀.

係咩,好心去下Vancouver,澳洲Sydney Melbourne
成堆中國高官老婆情婦子女係度

呢一種又係乜野國籍表述?
呀某大大主席女兒係邊先?你要知某大大主席身邊親人個個都有外國護照

身體最誠實呀 ! 港燦

引用:
原帖由 keke009 於 2020-12-15 05:51 PM 發表

請問你填國籍係乜野?
我填中國.  英籍港人? 咪又攞香港福利呀.
香港好多外籍港人la
加籍 美籍都有
港人本身唔係國籍

當然我唔係bno現在係英籍,但如果直接英籍咪好似正常外籍港人咁解

冇鳩錯嘞,一早要咁做啦!堂堂中國人攞咩外國國籍,仲要係啲邪惡嘅帝國主義資本主義國家,攞嗰啲就係漢奸,走狗,賣國賊!學正氣澟然嘅何君堯議員話齋,必須要殺無赦!

引用:
原帖由 前晚白滑的主角 於 2020-12-15 01:42 PM 發表
BNO根本就係97回歸前呃香港人的垃圾產物,完全係旅遊証件,不能定居英國,同澳門回歸發俾澳門人的萄籍護照完全不同。而家為反中再呃香港人,有錢呃錢,無錢就呃勞動力,現代版賣香港人豬仔!
SAR passport 完全係旅遊証件,不能定居中國,同澳門回歸發俾澳門人的萄籍護照完全不同
而家為反英再呃香港人,有錢呃錢,無錢就呃勞動力,現代版賣香港人豬仔!

引用:
原帖由 bigbig69 於 2020-12-15 06:34 PM 發表
冇鳩錯嘞,一早要咁做啦!堂堂中國人攞咩外國國籍,仲要係啲邪惡嘅帝國主義資本主義國家,攞嗰啲就係漢奸,走狗,賣國賊!學正氣澟然嘅何君堯議員話齋,必須要殺無赦!
最離譜有大量公墓猿係外籍, 或持外國PR~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]