• 瀏覽: 2,164
  • 回覆: 18
+6
美國大選投票上月結束,各州共538名選舉人周一在所屬州分議會開會,按總統選舉結果投票,正式確定拜登取得307張選舉人票當選總統,超過270票...

美國大選投票上月結束,各州共538名選舉人周一在所屬州分議會開會,按總統選舉結果投票,正式確定拜登取得307張選舉人票當選總統,超過270票的當選門檻成候任總統。拜登發表講話,指美國民眾即使面對新冠肺炎威脅,仍然投下神聖一票,投票率更創下歷史新高,展現美國民主選舉制度的力量。

拜山有307票比原來嘅306票多一張即係有一個應該投柒普嘅選舉人投咗拜山
原本柒普叫d選舉人翻cup唔投拜山, 無人聽佢UP仲要有一個投埋拜山

柒普真係唔好等即刻用行政令 下旨拉晒拜山全家打入天牢...
公告天下成立 柒普大帝國! 柒普千秋萬代成為 皇帝 欽此

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/1949787/即時-國際-美國大選-選舉人團確定勝選-拜登指特朗普應承認落敗

話時話拜山真係唔知做得幾耐腫桶, 選民選嘅可能只係個印度非洲女人做腫桶

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-12-15 09:56 AM 發表
佢全家剛收到79張法院傳票 😎😌的聖誕禮物
奸派已向老侵求和,願意配合大重構~
講咁多都無用只要拜山一上任就有特權乜事都無

連登班曱甴真係陀衰家

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-12-15 10:00 AM 發表
連登班曱甴真係陀衰家
有燈神燒藥丸加持真係唔死都唔得

侵侵講過話睇埋選舉人票就會承認架喇,唔好比我批死佢又反口呀!

嘻嘻!亂港黨同肥佬黎落錯注,依家有得震冇得瞓😭

香討燈神

引用:
原帖由 aesoppqwe 於 2020-12-15 10:07 AM 發表
香討燈神

會唔會係燒藥丸分身?

老特唔承認都無用,因為大部份選舉人都唔企佢果邊,走啦,死剩把口有乜用,夠膽咪發動內戰奪權囉

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-12-15 10:09 AM 發表

會唔會係燒藥丸分身?
唔洗分得咁清楚,反正都係神棍,一樣咁燈

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-12-15 10:10 AM 發表
老特唔承認都無用,因為大部份選舉人都唔企佢果邊,走啦,死剩把口有乜用,夠膽咪發動內戰奪權囉
柒大帝用行政令廢除選舉, 拉晒班選舉人打靶

過埋終點派埋彩

侵侵仲頂得幾耐,搵個靚位落台認輸好難咩

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]