• 瀏覽: 5,938
  • 回覆: 114
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-12-15 10:43 AM 發表

佢同事唔識英文?都好難相信呢樣嘢
港男港女都被大陸人英文 PK 到趴下度,就知應該唔係甘。

老友話,最有可能係教授無料扮四條,俾人踢爆咗。你知啦,叫人倒洗潔精都夠膽。 ...
我當然知新一代大陸人的英文一定唔會差得過香港,但勿忘記香港好多識小小辦代表,冇料充4條,憎人富貴厭人貧的佔大多數,最精彩的一句,在年初暴亂與疫情期間,有記者叫外國帶返個口罩先,  "please bring your mask first" ,咁既表達方式想唔笑死人都幾難。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-15 09:35 AM 發表
似比人雞/約滿唔留

袁天才香港又做過咩???
呢個先係事實真相。

誓要做醫管局主席心不死

引用:
原帖由 monitor 於 2020-12-15 10:01 AM 發表
條友仔冇料到,只可在香港扮專家呃飯食。

話時話佢成隻法輪龜咁嘅?
係囉!我都覺得佢好流呀!

如果中國畀佢攪抗疫,我諗一百年後嘅庚子年都未成事。

去蕪存青,清除瘀血,廢料回收,歸港早抖

咁佢算有做嘢嘅,只係把口冇口德,成日順口開河,懶有創意咁!高永文好佢N倍!

最初佢話大陸肺炎係報應,中國人的報應!之後美國情況嚴重過大陸1000倍,立即沉默!無言以對

佢係港府專家,唔係深圳專家,香港都俾佢搞到亂曬坑,深圳唔想俾佢搞亂,所以留係深港醫院都無撚用,唔辭職都會被炒。

唔做啦

曱甴勇

袁氏定理美國肺炎係因為美國人食蝙蝠

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-15 09:30 AM 發表
支持留港工作為香港人服務
佢只係識嚇香港人,無咩實際嘢做到。

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-12-15 09:01 AM 發表
香港大學微生物學系10月出現離職潮,港大深圳醫院院長盧寵茂接受傳媒訪問時透露,一直擔任港深醫院臨床微生物及感染控制科主管

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201214/photo/bkn-20201214162758417-1214_00822_001_01b.jpg?20201214184810

咁就離左職,無計
袁教授要繼續幫香港抗疫...:smil ...
佢只係微生學教授喳,你估佢係大國醫呀,垃圾猿人扮撚晒嘢。正PK

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-12-15 09:35 AM 發表
似比人雞/約滿唔留

袁天才香港又做過咩???
帶領團隊做中學生實驗。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]