• 瀏覽: 3,636
  • 回覆: 41
香港曱甴
你哋睇唔睇到
民主=自由地干預 選舉
抹黑對方+打擊對方..,
甚至乎文件都要做假
(背後係有肥trump操控)

美國全國廣播公司(NBC)前日揭露,早前一份在網上廣泛流傳、指控美國民主黨總統候選人拜登之子亨特(Hunter Biden)與中國存在可疑聯繫的64頁文件涉嫌造假,而該份文件是由《蘋果日報》委託撰寫。香港及台灣《蘋果日報》隨即發聲明否認與文件有關,但壹傳媒集團創辦人黎智英其後承認,其助手Mark Simon曾在其私人公司提取一萬美元作調查開支,惟黎智英聲稱他「事前不知情」,亦「與《蘋果》無關」。Mark Simon當晚透過Twitter承認涉事,並為「事件令黎智英在事前完全不知情下聲譽受損」致歉並宣布辭職。■香港文匯報記者 鄭治祖

根據NBC報道,該份報告是由一家名為「颱風調查」的虛假情報公司製作,署名作者自稱為瑞士安全分析師馬丁.阿斯彭(Martin Aspen),惟專家分析後發現此為人工智能人臉生成器生成的假人,其他資料也是盜圖、編造而成。

虛構分析師撰報告 打擊拜登選情
https://www.wenweipo.com/a/20201 ... b00c53d9998dac.html

附件

Screen Shot 2020-12-15 at 8.08.40 AM.png(675.51 KB)

Screen Shot 2020-12-15 at 8.08.40 AM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-15 08:14 AM 發表
香港曱甴
你哋睇唔睇到
民主 自由地干預 選舉
甚至乎文件都要做假

美國全國廣播公司(NBC)前日揭露,早前一份在網上廣泛流傳、指控美國民主黨總統候選人拜登之子亨特(Hunter Biden)與中國存在可疑聯繫的64頁文件涉嫌造假,而 ...
此地無銀三百兩
黎稱金額細毋須事先核准

黎智英其後疑似在Twitter與Mark Simon「割席」,稱自己私人公司的資金被Mark Simon提取,但因金額只有一萬美元,故毋須獲他的批准。壹傳媒其後亦發聲明與Mark Simon「割席」,指對方現時已非該集團員工,其任何意見、行動及言論並不代表該集團。

台灣《蘋果日報》則透過聲明稱,NBC的報道內容「嚴重謬誤」,只承認約兩個月前取得署名為Typhoon Investigations(「颱風調查」)公司所寫的報告,遂要求NBC盡快澄清。

Mark Simon其後透過《蘋果》回應,確認曾以「私人身份」委託鮑爾丁對報告中人作背景調查,但原先委託目的「只是調查」,並非發表報告。他又對台灣《蘋果日報》稱,因對亨特好友林俊良(Michael Lin)的背景及關係圈「好奇」才調查此事,「但調查研究中並無得到太多他想要的資料」。Mark Simon傍晚在已封鎖的Twitter上就事件致歉,並對一切「表示遺憾」。

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-15 08:17 AM 發表

此地無銀三百兩
黎稱金額細毋須事先核准

黎智英其後疑似在Twitter與Mark Simon「割席」,稱自己私人公司的資金被Mark Simon提取,但因金額只有一萬美元,故毋須獲他的批准。壹傳媒其後亦發聲明與Mark Simon「割席」,指對方現時已非該集團員工,其任何意見、行動及言論並不代表該集團。

台灣《蘋果日報》則透過聲明稱,NBC的報道內容「嚴重謬誤」,只承認約兩個月前 ...
佢真係勤力
早餐都唔食
都要遮住呢個貼
天大新聞 毒果乾預 選舉

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-12-15 08:38 AM 發表

佢真係勤力
早餐都唔食
都要遮住呢個貼
天大新聞 毒果乾預 選舉
曱甴又唔敢去
轟 毒果 做假
雙重標準
認賊作父

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-15 09:17 AM 發表

曱甴又唔敢去
轟 毒果 做假
雙重標準
認賊作父
曱甴你哋唔 指責 肥佬禮
拜登唔會再幫曱甴

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2020-12-15 10:58 AM 發表

曱甴你哋唔 指責 肥佬禮
拜登唔會再幫曱甴
講得啱喎
而家嘅肥佬禮即係
同新總統 爭作對

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-12-15 11:57 AM 發表

講得啱喎
而家嘅肥佬禮即係
同新總統 爭作對
曱甴你哋冇運行啦

今年 曱甴真係當衰啦

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-15 01:19 PM 發表
今年 曱甴真係當衰啦
佢又畀 我哋 機會去推帖

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-12-15 01:34 PM 發表

佢又畀 我哋 機會去推帖
毒果真係好陰公
利用先進電腦科技
製造虛假
事件人物
抹黑+洗香港人的腦袋
煽動仇警情緒

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-15 02:05 PM 發表

毒果真係好陰公
利用先進電腦科技
製造虛假
事件人物
抹黑+洗香港人的腦袋
煽動仇警情緒
唔知點解曱甴鍾意相信大話

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-12-15 08:14 AM 發表
香港曱甴
你哋睇唔睇到
民主=自由地干預 選舉
甚至乎文件都要做假

美國全國廣播公司(NBC)前日揭露,早前一份在網上廣泛流傳、指控美國民主黨總統候選人拜登之子亨特(Hunter Biden)與中國存在可疑聯繫的64頁文件涉嫌造假,而 ...
毒果黎呢招割席棄卒係屎橋,
多位一體賈聞德都用到滑晒,
啲婚新影子瀨親野都劈埋一邊啦!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-15 03:14 PM 發表

毒果黎呢招割席棄卒係屎橋,
多位一體賈聞德都用到滑晒,
啲婚新影子瀨親野都劈埋一邊啦!
佢怕拜登要佢找數就真

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-12-15 07:50 PM 發表

佢怕拜登要佢找數就真
毒果狗真係多襯家...

引用:
原帖由 moyy 於 2020-12-16 01:28 AM 發表

毒果狗真係多襯家...
肥狗西門今次黑拜震華嘅仔(自認) 真係幫咗肥佬黎一鑊...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]