• 瀏覽: 1,997
  • 回覆: 50
+4
港大感染及傳染病中心總監何栢良在電台節目中表示,本港的新冠肺炎確診個案明顯未見回落,仍處於高水平,預計源頭不明個案會在高位持續一段長時間..........

半年多前,何栢良醫生一力主張禁堂食,政府採納、執行,結果鬧得滿城風雨。如今何醫生指「政府執法要加辣」,我不肯定會否「歷史重演」,我亦不肯定應不應該再信何醫生一次。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1949022/即時-港聞-何栢良-確診數明年前回落機會微-政府執法需-加辣

快啲打疫苗至真

沒完沒了,磚家又賴政府手法唔夠辣了

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-14 12:40 PM 發表
港大感染及傳染病中心總監何栢良在電台節目中表示,本港的新冠肺炎確診個案明顯未見回落,仍處於高水平,預計源頭不明個案會在高位持續一段長時間..........

半年多前,何栢良醫生一力主張禁堂食,政府採納、執行,結果鬧得滿城風雨。如今何醫生指「政府執法要加辣」,我不肯定會否「歷史重演」,我亦不肯定應不應該再信何醫生一次。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1949022/即時-港聞-何栢良-確診數明年前回落機會微-政府執法需-加辣
由去年黑色暴動至今年的疫病橫行, 政府都進退失據, 令市民身陷危城長達1年半之久, 還未有見盡頭之日, 可見香港政務官只沿英治時期的管治的作風和經驗是多麼的不濟。
過去可以賴犯民拖後腿, 而今可以用上方寶劍又不好好利用, 倒不如提早一國一制, 直接交還中央管治好了。

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-12-14 12:44 PM 發表
沒完沒了,磚家又賴政府手法唔夠辣了
磚家可否講啲市民唔知嘅嘢呀?

引用:
原帖由 冬眠小水管 於 2020-12-14 12:57 PM 發表

磚家可否講啲市民唔知嘅嘢呀?
佢就係以為呢d係佢地磚家先知...

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-12-14 12:51 PM 發表

由去年黑色暴動至今年的疫病橫行, 政府都進退失據, 令市民身陷危城長達1年半之久, 還未有見盡頭之日, 可見香港政務官只沿英治時期的管治的作風和經驗是多麼的不濟。
過去可以賴犯民拖後腿, 而今可以用上方寶劍又不好好利用, 倒不如提早一國一制, 直接交還中央管治好了。
頭腦已回歸英國

政府要小心,你一用了何栢良的加辣招,佢又可能會反轉豬肚出來抽水,

大聲串政府,  巿民犯了咩錯?

佢有前科的!

何栢狗

實際D講下你有乜野加辣既招嘛、要唔要全民檢測?要唔要封外地來港既關、要唔要禁機組或貨運船員上岸?剩係要加辣叫市民唔好外出有實際作用咩?外地來港既人一直唔截左去、比D帶美肺既人繼續入到香港、你做幾多辣招禁令都係多能魚囉!!!

點解唔提議全民強檢?🤔🤔

撤換咗四件垃圾磚家啦唔該🤔🤔

一條活在自己世界的專家。

佢又唔記得自己之前講過啲咩

香港疫情不是敗於病毒
而係敗於所謂專家意見

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]