• 瀏覽: 983
  • 回覆: 16
美國聯邦通信委員會(FCC)周四(10日)宣布,已駁回華為提出重新考慮將該公司列為美國通信網絡國家安全威脅企業決定的請求,確定華為對美國國家安全帶來威脅。
據報道,FCC在上月已確認中興通訊構成美國國家安全威脅,FCC當局在今年6月已正式將華為及中興通訊,列入對國家安全構成威脅的名單之中,禁止美國公司利用83億美元政府資金購買相關公司電訊設備。

用華為手機能威脅美國,我一定會用華為手機!

新聞來源連結:
https://www.msn.com/zh-hk/news/world/美國聯邦通信委員會確定華為威脅國家安全/ar-BB1bQ9SO?ocid=msedgdhp

那就更加要支持華為手機了。

有冇證據??

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2020-12-13 05:23 PM 發表
美國聯邦通信委員會(FCC)周四(10日)宣布,已駁回華為提出重新考慮將該公司列為美國通信網絡國家安全威脅企業決定的請求,確定華為對美國國家安全帶來威脅。
據報道,FCC在上月已確認中興通訊構成美國國家安全威脅,FCC當局在今年6月已正式將華為及中興通訊,列入對國家安全構成威脅的名單之中,禁止美國公司利用83億美元政府資金購買相關公司電訊設備。
https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BB14GY9****g?h=315&w=600&m=6&q=60&o=t&l=f&f=jpg&x=391&y=232
即是無法聽華為電話

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-12-13 05:33 PM 發表
有冇證據??
我相信,如果美國失去世界領先地位係國安問題的話

震驚中南海!
轟隆!

華為無上市,又有阿爺照,老美用唔到對付法國阿爾斯通那招拆骨。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2020-12-13 05:23 PM 發表
https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BB14GY9****g?h=315&w=600&m=6&q=60&o=t&l=f&f=jpg&x=391&y=232
🤔美國公司唔用得,但家庭用戶用得吧。

我信有人會去中國旅行買華為設備之後回家安裝。

這些人就是生活在美國,但又唔想比美國監控到的人。

外國高官/政府也是,講機密電話或發送文件,都可以自行安裝華為。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2020-12-13 07:10 PM 發表

🤔美國公司唔用得,但家庭用戶用得吧。

我信有人會去中國旅行買華為設備之後回家安裝。

這些人就是生活在美國,但又唔想比美國監控到的人。

外國高官/政府也是,講機密電話或發送文件,都可以自行安裝華為。
🤔這些防監控的華為設備,美國普通市民/大眾平民是無權合法買到。

只有班有權有勢懂得技術層面的人才偷買到同使用到。

結案!完!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-13 05:28 PM 發表
那就更加要支持華為手機了。
你現在用緊乜野手機

🤔有咩安全得過當地政府唔比用,
但我又偷用到的設備?
即是當地政府無能力監控到我,
而又比地球另一面的中國監控到我?咁又點?
我身在美國,不會去中國的,
咁美國同中國都吹我唔帳。

美國聯邦通信委員會就是個笑話

提示: 違規內容已被屏蔽
會唔會又係大殺力武器

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]