• 瀏覽: 1,873
  • 回覆: 37
菲媒報道指出,此次發現的放射物質碘129,是核裂變的產物,一般會因為核試驗、核反應而出現;西菲律賓海的放射物質碘129增加,很可能是核反應堆的廢水被排放到海中引起。考慮到菲律賓的巴丹核電站從未運作,報道隱晦地提出「中國船隻在西菲律賓海的活動日益增加」,暗示是中國核潛艇帶來污染。

比西人中出得多, 就係只會向中國噴屎,一腦都係屎,根本唔會攞黎用

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20201213/00178_007.html

係美國核母艦帶來污染。

是否日本核電廢水漂移到菲律賓,核潛艇反應爐有幾大能在大海產生放射物質?請用腦思考下啦!

難道唔係日本日日將核廢水流入海?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-13 12:44 PM 發表
唔出奇啦
香港都成日發現同武肺一樣既不明垃圾於海灘
D不明垃圾係晒黃圈圍住

各有各說,大家都無真憑實據,聽下咪算囉

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-12-13 12:53 PM 發表
各有各說,大家都無真憑實據,聽下咪算囉
肯定是美國核航母造成,經常去菲律賓去

一定是,除非不是

成日比美軍入去軍演攪到個海都輻射、菲狗重好意思話係中國攪出黎、

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-13 12:55 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200121/mobile/bkn-20200121163016795-0121_00822_001.html

睇D垃圾應該可以查到係邊度黎
黃絲淘寶仲多過藍絲,要大陸限制出口暴亂物資

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-13 12:44 PM 發表
唔出奇啦
香港都成日發現同武肺一樣既不明垃圾於海灘
查清原來係美國肺炎先真,菲律賓又學埋趴街曱甴同黃人的賤格嘢,真衰格!

一係日笨運啲福島水去果度倒,一係傻侵係果度玩緊核試驗

菲律賓親西方媒體已經忘記咗福島核輻射事件

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]