• 瀏覽: 4,392
  • 回覆: 68
+2
制裁完無糧出就話姐,無腦黃屍曱甴咁都打飛機一餐

記住叫拜登唔好跪
香港班官員都係廢柴
兩邊打交邊個贏我都開心

毒果講嘢可信?驚都驚你老細犯國安法封佢戶口斷資金鏈毐果冇糧出啦。

引用:
原帖由 宇宙可愛的採購 於 2020-12-13 06:55 發表
毒果講嘢可信?驚都驚你老細犯國安法封佢戶口斷資金鏈毐果冇糧出啦。

https://youtu.be/2uzkFJojWKA

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-12-13 02:38 發表
美元霸權真厲害,中國人要自強,加快推數字化人仔,係時候重新考慮聯系滙率問題。
推數字人仔,全世界同你交易就要受你控制被你"監管",並且只係同你單向交易先有用... 估下仲會同你有貿易往來?

支付寶都得喇,預先入錢戶口。

所以獅子要退出美國就係唔想再受佢氣

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-12-13 12:44 AM 發表
中資銀行唔得咩
得嘅話,林鄭唔使放到成屋銀紙啦!

引用:
原帖由 DanRicky 於 2020-12-13 01:01 AM 發表
銀行如果敢為制裁名單人士提供任何服務(包括出糧、開戶、提存之類),無論佢係中資印資非州資,只要佢同美國有業務聯繫既都會加入去被制裁喎,點解咁多人到依家都未知
因為藍絲本來就係咁無知

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-12-13 01:45 AM 發表

未有信用卡之前全人類都使現金,有咩問題?
人類係恐龍時期唔著衫褲周街行,你而家唔去試吓

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2020-12-13 02:04 AM 發表

未有洗衣機之前全人類用手洗衫,無洗衣機有咩問題?
未有升降機之前全人類用腳行上八樓,無升降機有咩問題?
未有電話之前全人類用白鴿遠程通訊,無電話有咩問題?
係呢,有咩問題呢?
咪就係,以前人類住山洞添,叫佢去試吓囉!

引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-12-13 02:20 AM 發表
出糧存妻戶口, 妻戶口將會有問題.
個老婆去勾佬,將啲錢比晒情夫點算?

引用:
原帖由 green2016 於 2020-12-13 06:24 AM 發表
人地個個都幾拾萬元一個月,話之你制裁呀,我都想呀 😀
即係你希望林鄭成世都比美國制裁,無所謂啦!你都幾黑心

引用:
原帖由 西門町 於 2020-12-13 10:08 AM 發表

個老婆去勾佬,將啲錢比晒情夫點算?
你估人地好似你咁不幸咩?

引用:
原帖由 cool_stone 於 2020-12-13 12:39 AM 發表
中資銀行都唔得?
NO
因只要間銀行同美國有業務往來,已經唔得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]