• 瀏覽: 6,484
  • 回覆: 45
引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-12-13 11:09 PM 發表

而家仲未起喎,要全部入役,起碼7-8年喇

不過我認為阿爺應該盡量忍,忍到004,第二批055入役,才一舉收復台灣,不過可能要等多十年
都等左幾十年
唔心急個幾年
呆灣又唔會過幾年沉沒太平洋
空心菜多攪幾隻船又唔會識飛去火星
等下勝算更大既話為何唔等

台灣真是有點像癩蛤蟆
就是惡心人的 

引用:
原帖由 generala 於 2020-12-14 02:06 AM 發表

都等左幾十年
唔心急個幾年
呆灣又唔會過幾年沉沒太平洋
空心菜多攪幾隻船又唔會識飛去火星
等下勝算更大既話為何唔等
福克蘭戰役,阿根廷太早開戰,導致失敗,中國應引以為鑑

我認為等多8-10年差不多。等多幾年,「中國製造2025」完成,芯片技術再發展,不怕老美制裁;而且老美反制東風速遞既新款驅逐艦十年後大概只能生產幾艘,未能影響大局

但最多等十年,再等就不好

唔係講笑一開戰台灣連還擊的機會都無

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2020-12-13 09:43 AM 發表

美國核武數量係中國幾倍喎
你知道蘇聯在上世紀70年代那個時期,靠那個時代的生產力,一年都能造出幾千顆核彈嗎?

對台獨分子不能手軟啊

只是美國想你們內戰而已
美國已經阻止唔到中國發展,無計可施..最後殺著攪台獨
當然要台灣配合先成事啦
台獨,中國一定出手,要就要看出手快唔快解決
無論發展如何,最受害的,只有台灣

傳得好利害: 東部戰區實彈演習進行中.....用彈藥量比平時訓練多幾十倍...全實彈..所有軍官/官兵要交出手提.....不準離營.......有Youtuber估將有動作...... ...............我噚日睇到果條視頻已永被剷走.......梧桐.... ...

大陸搞死香港就預咗永遠同台灣分離 因為台灣人不會再相信中國共產黨

引用:
原帖由 危機 於 2020-12-16 01:28 AM 發表
大陸搞死香港就預咗永遠同台灣分離 因為台灣人不會再相信中國共產黨
係台灣佬搞死香港,吾想一國兩制成功。你米搞錯。

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2020-12-13 06:49 PM 發表

幾百件核武冇可能做戍末日級災難啩?
看看大陸用的係甚麼核武器吧, 北星之光是甚麼???4代核武的威力有多大??

兩岸統一唔得拖了

巨大口水浪
全職出貼員
今日食飯未?

引用:
原帖由 建國川 於 2020-12-14 09:58 AM 發表
唔係講笑一開戰台灣連還擊的機會都無
咁仲唔嗱嗱臨,等1450網軍連咀炮都冇埋

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-12 08:05 PM 發表
巨浪-3(JL-3)
類型        潛射彈道導彈
原產地         中國
服役記錄
服役期間        試射
使用方         中國人民解放軍海軍
基本規格
彈頭        核武器, 單個或多個彈頭

作戰範圍        12000 km以上[1][2]
發射平台        09VI型核潛艇

都好, 台灣班友貪婪好色, 淫慾橫流, 有如聖經上的所多瑪俄摩拉,

係應被天火婪城, 消失世上的 ...
一睇段片就知是外行拍的巨浪3射程12000公里,福建沿海到台灣只有2百幾公里,最遠都只有3百幾公里,要打台灣只要用短程地對地導彈即可,巨浪3是為美國准備的。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]