• 瀏覽: 1,196
  • 回覆: 14
+2
現年78歲的註冊精神科醫生林楚明,被指於31年前在旺角診症室內非禮當時16歲的女病人。女事主於2018年才報警,林否認一

現年78歲的註冊精神科醫生林楚明,被指於31年前在旺角診症室內非禮當時16歲的女病人。女事主於2018年才報警,林否認一項非禮罪受審,今(11日)在西九龍法院被裁定罪名不成立。裁判官指出女事主除沒有說出本案最關鍵的猥褻情節,對於非禮過程的時間長短、細節等證供都有出入,法庭因此無法安心依賴其證供,遂裁定被告無罪。

呢單畸屎凸顯香港屍髮的荒謬絕倫, 78歲男醫生真係慘情, 畀個發花癲的女人咁告法, 呢個癲婆只係表演一個人鳩吹就可以告到上法庭, 搞到個醫生臨老惹到一身蟻.
很多地區都設有限定年數的訴訟期, 過期就貴客自理, 係合乎社會發展的司法制度.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201211/bkn-20201211180842549-1211_00822_001.html

事出必有因
可能係嗰個女人等錢洗,仿效泛民陣營咁玩老屈
正常嘅

31年前  都痴乜線...

兩年前 即係想食me too條水告人
想焗人庭外和解俾錢佢咋?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-12-11 11:04 PM 發表
現年78歲的註冊精神科醫生林楚明,被指於31年前在旺角診症室內非禮當時16歲的女病人。女事主於2018年才報警,林否認一

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201211/photo/bkn-20201211180842549-1211_00822_001_01b.jpg?20201211203934

現年78歲的註冊精神科醫生林楚明,被指於31年前在旺角診症 ...
睇彩數啦

上期潮興#MeToo
個男教師唔好彩囉

附件

luck.JPG(53.27 KB)

精神科醫生,醫咩人大家知啦

其實個醫生仲有 keep 30年前嘅病歷紀錄?

如果醫生已經退休唔做嘅,病歷紀錄都銷毀。仲點證明30年前佢有睇醫生?

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-12-11 11:20 PM 發表

睇彩數啦

上期潮興#MeToo
個男教師唔好彩囉
男教師食校內幼齒, 係公開秘密.

精神科醫生, 比個精神病人告非禮, 仲要30年前.

引用:
原帖由 tinnit 於 2020-12-11 11:13 PM 發表
31年前  都痴乜線...
香港法律痴線

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-12-11 11:29 PM 發表

男教師食校內幼齒, 係公開秘密.
合情節🤔🤔

卅一年前

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-12-11 11:25 PM 發表
其實個醫生仲有 keep 30年前嘅病歷紀錄?

如果醫生已經退休唔做嘅,病歷紀錄都銷毀。仲點證明30年前佢有睇醫生?
咁病人自己有keep呢,簡單一個藥袋都有名㗎嘛

還醫生清白

已經係31年前,當中情節仲可以記得咁清楚?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]