• 瀏覽: 28,726
  • 回覆: 353
+13
行政長官林鄭月娥於周五(11日)記者會公布,港府預先採購疫苗計劃取得突破,中國科興生物(美:SVA)為3家已簽約的新冠疫苗藥廠之一,最快明年1月到港,為3款疫苗預計最先到港的新冠疫苗。 媒體早前引述在

國產科興Sinovac同尾國輝瑞Pfizer,黃藍刀有疫苗

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2823044/【國產疫苗】科興疫苗成港府預先採購疫苗之一 早前傳97-有效、科興:尚未得出有效數據(第二版)

🥜者清🗨( ̄Д ̄)y🚭
撐中國

引用:
原帖由 年月是流水 於 2020-12-11 04:03 PM 發表
藍揀國貨
黃揀西貨
各有所需
沒有唔打的理由
藍黃終極決戰... 賭命。

港府已購買科興750萬劑新冠疫苗首批100萬劑下月抵港
( 你攬炒我又攬炒,我唔會用外國疫苗)

終於有疫苗了, 好事。 

祝班黃人打輝瑞打到面癱兼過敏,唔知50日後會否心肌梗塞死q埋呢?

我國防疫十分成功,沒有接種疫苗的逼切性,當然要做足安全性的測試,毋需像老美等西方國家急於求成,輝瑞明言第二針副作用更多,又未曾在小童身上測試,我是沒有信心的。

輝瑞負70度的疫苗打入血管,都唔知會否令血產生血塊呢?

只會用國產疫苗, 輝瑞個第三期臨床試驗只有三個月, 這些改變基因的新技術, 無幾年時間去觀察並不安全, 可能幾年後問題才會浮現, 寧願用傳統疫苗, 也不要做白老鼠

咪比幾劑袁國勇做實驗先lor
佢專家黎架ma

真係出糧比佢睇渠咩on 9

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-12-11 04:14 PM 發表
輝瑞負70度的疫苗打入血管,都唔知會否令血產生血塊呢?
咁又公道啲講—70℃ 係講運送、儲存時候嘅温度,要「解凍」稀釋先可以打。

舉例好似食呑拿魚刺身咁,都係負十幾廿度咁雪住。但你唔會成舊未解凍就攞住嚟咬

引用:
原帖由 年月是流水 於 2020-12-11 04:03 PM 發表
藍揀國貨
黃揀西貨
各有所需
沒有唔打的理由
自費架嘛?
用國產收300,
用輝瑞收3千

我接受喎

如免費,大家統一用國產

用輝瑞自己豪俾美國是個人自由,咪打公帑主意去補貼美國!

引用:
原帖由 peter925 於 2020-12-11 04:05 PM 發表

藍黃終極決戰... 賭命。
形容得貼切
中立的第一劑打中貨第二劑打西貨

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-12-11 03:57 PM 發表
行政長官林鄭月娥於周五(11日)記者會公布,港府預先採購疫苗計劃取得突破,中國科興生物(美:SVA)為3家已簽約的新冠疫苗藥廠之一,最快明年1月到港,為3款疫苗預計最先到港的新冠疫苗。 媒體早前引述在

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2820000/2823044/27f6174a-e356-495b-945d-7abba3171c82_1024.jpg ...
我只會打科興,四個月前巴西5000醫護人員已打

https://youtu.be/943fu0AvOpw

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]