• 瀏覽: 2,161
  • 回覆: 36
+2
消息指,本港新增超過80宗新型肺炎確診個案。 本港昨日增加112宗新型肺炎確診個案,至今累計確診病例7291宗。

日日都咁多宗確診,而且區區都有份,恐怕遲 d 重大鑊,唉,真係好無奈 😷

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1564739-20201211.htm?spTabChangeable=0

最新消息,香港航空又炒二佰幾人,慘 😭

引用:
原帖由 green2016 於 2020-12-11 11:33 AM 發表
飲食業冇夜市堂食都大鑊了……睇下執幾多間……

控制住就唔會爆,日日都100咁上下,都無上升,今日仲得80。

自私港人抵撚死,全民檢測又唔做,變成而家後果!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-11 11:37 AM 發表
控制住就唔會爆,日日都100咁上下,都無上升,今日仲得80。
但係日日都有輸入個案……呢點真難搞

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-12-11 11:38 AM 發表
自私港人抵撚死,全民檢測又唔做,變成而家後果!
好多人係為反對而反對;都冇理性去咁樣諗……

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2020-12-11 11:38 AM 發表

但係日日都有輸入個案……呢點真難搞
我都唔明,我地過深圳就要陰性,點解外國回港唔系陰性先比入。。

點止呀

引用:
原帖由 green2016 於 2020-12-11 11:33 AM 發表
攬炒西應得的

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2020-12-11 11:39 AM 發表

好多人係為反對而反對;都冇理性去咁樣諗……
講真。政府唔搞店外來輸入。就算全民檢測,都系頂到一頭半個月,好易又會再傳播

確診個案仲係高企

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-11 11:42 AM 發表

我都唔明,我地過深圳就要陰性,點解外國回港唔系陰性先比入。。
係呀, 本土都未搞掂,每日都有外患輸入……咁就死火啦

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-12-11 11:44 發表

講真。政府唔搞店外來輸入。就算全民檢測,都系頂到一頭半個月,好易又會再傳播
咪係, 政府把關不力又要小市民、商家受罰!

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2020-12-11 11:48 AM 發表

咪係, 政府把關不力又要小市民、商家受罰!
全港都奶也。好多有小朋友既,本來兩公婆都有份工,依家停下,開下。成年都唔使做也。得一半收入。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]